Niittytupa
Oma asunto, joka tuntuu kodilta

Oma asunto, joka tuntuu kodilta

Puolangalta kotoisin oleva Reeta Laurila tuli Nuorten Ystävien asumispalvelujen piiriin neljä vuotta sitten, kun hän muutti tehostetun palveluasumisen yksikkö Tapionpirttiin Muhokselle. Itsenäisen elämän tiivis harjoittelu ryhmäkodissa ja ammattiopisto Luovin työhön valmentavassa koulutuksessa antoivat Reetalle hyvät valmiudet edetä tuetun asumisen palvelun piiriin.

Reetan haave omaan kotiin muuttamisesta muuttui todeksi vuosi sitten, kun uusi ryhmäkoti Niittytupa tukiasuntoineen valmistui Muhokselle.

- Sain tästä ihan uuden oman asunnon ja kyllähän tämä on tuntunut omalta kodilta heti muuttopäivästä lähtien. Mulla on oma koti, jossa on hyvä olla ja se on tärkeä juttu, Reeta kertoo tyytyväisenä.

Reeta ei tarvitse kovinkaan paljon tukea arjen askareista huolehtimiseen. Ruoanlaitot, siivoamiset ja muut jokapäiväiset hommat sujuvat kuin vettä valaen. Ohjaajat käyvät Reetan luona kaksi kertaa päivässä ja tuki on enemmänkin keskusteluavun ja neuvojen antamista, kun joku asia mietityttää.

- Ohjaajat jelppii kyllä aina kun tarvetta on ja ainahan ne saa puhelimellakin kiinni. Kyllä minä mahdollisimman vähän yritän ohjaajia häiritä, Reeta naurahtaa. 

Reeta on työskennellyt jo pari vuotta Muhoksen kunnan ryhmäkodissa. Viisituntisen työpäivän jälkeen aikaa riittää myös kavereille ja harrastuksille sekä tietysti omalle kihlatulle.

- Arkipäivät mulla kuluu töissä. Töiden jälkeen tykkään harrastaa kaikenlaista ja kaveritkin käy tosi paljon kylässä mutta kyllä minä taidan eniten viihtyä tuon oman kihlatun kanssa, Reeta virnistää.

Jaa tarina

  

Lisää tarinoita

Oma koti tuo vapautta ja vastuuta

Do Nguyen

Irti päihdekoukusta – Nuorta ei jätetä yksin

Janika Saastamoinen ja Marjo Kukka