Ajankohtaista

18.3.
Ajankohtaista

Nuorten Ystävissä varaudutaan huolella koronaan - Kaikkien panosta tarvitaan

Nuorten Ystävissä seurataan koronavirustartuntatilannetta huolellisesti ja ajantasaisesti.  Koronasta tulvii tietoa, mutta me seuraamme erityisesti valtiovallan, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Työterveyslaitoksen ohjeistusta, kuinka yritysten ja yksittäisten ihmisten tulee toimia vastuullisesti koronatartuntojen suhteen. 

NY on vastuullinen yritys, mikä syntyy työntekijöiden vastuullisesta toiminnasta niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Päätehtävämme on huolehtia asiakkaistamme niin hyvin kuin mahdollista. Toiminta klubitaloissa, Ohjaamoissa, Vertossa ja valmennuspajoissa sekä työ- ja päivätoiminnoissa on toistaiseksi lakkautettu asiakkaiden turvallisuuden vuoksi. Kyseisten toimintojen asiakkaista pidetään huolta etäyhteyksien avulla. Myös avopalveluissa on tärkeää, että asiakkaista huolehditaan ja heihin pidetään yhteyttä.

Ympärivuorokautisessa hoidossa korostuu se, että pystymme huolehtimaan työntekijöiden terveydestä niin, että meillä on riittävästi käsipareja töissä, kun epidemia laajenee. Työntekijöiden terveydestä huolehtiminen on tärkeää siksikin, että heidän tekemänsä hyvä ja vaikuttava työ asiakkaiden kanssa voi jatkua. Ympärivuorokautisessa hoidossa olevien asiakkaiden mahdollinen koronatartunta hoidetaan yksikössä ja myös siihen on varauduttu ohjeistuksin ja osastoinneilla. Jos koronatartunta todentuu jossakin yksikössä, olemme yhteydessä paikallisiin terveysviranomaisiin ja toimimme heidän antamien yksikköspesifien ohjeiden mukaisesti.

Tällä hetkellä olemme kartoittaneet kaikki Nuorten Ystävien muissa kuin yksiköissä työskentelevät työntekijät, jotka täyttävät kelpoisuusvaatimukset ja jotka voivat mahdollisesti työskennellä ympärivuorokautisissa yksiköissä. Nuorten Ystävät -järjestön moni toiminta on keskeytynyt ja sieltä on vapautunut työntekijöitä, jotka voivat olla paikkaamassa työntekijävajetta muualla.

Koronaepidemian leviämistä on seurattu huolella ja NYn työntekijät ovat saaneet ohjeet hyvään käsi- ja yskimishygieniaan, matkustamiseen ja siivoamiseen. Henkilökunnan ja sijaisten perehdyttämistä suojavälineisiin jatketaan koko ajan. Vierailut yksiköihin on kielletty. Sosiaalisten kontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille, siten hidastetaan epidemian leviämistä.

Tilanne muuttuu nopeasti, eikä kukaan tiedä, mihin koronavirustartuntatilanne vielä johtaa. Siksi Nuorten Ystävien pitää olla valppaana ja valmiita reagoimaan nopeasti. Koronaviruksen taltuttamiseen ei kukaan pysty yksin, siksi NYssäkin tarvitaan nyt joustoa ja joukkovoimaa.