Ajankohtaista

31.3.
Ajankohtaista

Tietoturvallinen etäpalvelu käyttöön Nuorten Ystävillä

 

Nuorten Ystävät on ottanut käyttöön Movendos mCoach asiakastyön etäpalvelun. Ohjelmalla mahdollistetaan tietoturvallinen yhteydenpito asiakkaisiin myös etäyhteydessä. mCoachia suositellaan videotapaamisiin ja etävalmennukseen.

Korona-poikkeustila nopeutti etävalmennuksen ja etäkuntoutuksen käynnistämistä Nuorten Ystävillä. Ohjelma toimii jatkossa kasvokkain tapahtuvan toiminnan lisänä. Etätapaamiset toteutetaan mCoach-palveluun integroidulla videopuhelulla, jonka avulla voidaan esimerkiksi kotikäynti tehdä etänä.

mCoach on tietoturvallinen ja sitä voi käyttää kaikilla laitteilla. Se toimii tietokoneiden, tablettien ja älypuhelimien kaikilla yleisimmillä internetselaimilla. Palvelun avulla voidaan olla yhteydessä yksittäiseen asiakkaaseen, mutta myös ryhmätoiminnat onnistuivat niin, että osallistujien yksityisyys on suojattu.

Valmennuksessa voidaan laatia asiakkaan tavoitteiden ja tarpeiden mukaiset yksilölliset ohjelmat.  Etenemisen seuranta on helppoa ja ilmoitukset viesteistä ja tehtävämuistutuksista ovat saatavissa älylaitteisiin tai sähköpostiin.

Erilaisia toteutustapoja ovat esimerkiksi itsenäinen ja omaan tahtiin tapahtuva eteneminen vaikkapa videoiden ja materiaalien pohjalta ja toisaalta reaaliaikainen keskustelu ja kohtaaminen esimerkiksi videotapaamisin.