Ajankohtaista

27.11.
Ajankohtaista

Nuorten Ystävät jälleen vahvasti mukana Kirjavaa kulttuuria tapahtumassa

Kirjavaa kulttuuria -tapahtumakokonaisuus tuo erityisryhmien taide- ja kulttuuritoimintaan liittyviä tapahtumia ja näyttelyitä eri puolille Oulun kaupunkia. Tapahtumakokonaisuus on suunnattu kaikenikäisille, ja se korostaa positiivisen asenne- ja kulttuurikasvattamisen sekä suvaitsevaisuuden näkökulmia. Tarkoituksena on muistuttaa taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksista sekä nostaa esiin jokaisen yhtäläinen oikeus niiden tekemiseen ja kokemiseen.

NYn toimintakeskus VillaVakan asiakkaiden sekä Pohjolan koulun oppilaiden töistä koottu taidenäyttely on esillä 19.12.2018 saakka Oulun Pääkirjaston 2. kerroksessa aikuisten osastolla. Tänä vuonna Pohjolan koulun oppilaiden töitä on ensimmäisen kerran esillä Kirjavaa kulttuuria -näyttelykokonaisuudessa.

- VillaVakan toiminnan painopiste on osallisuuden ja vuorovaikutuksen edistämisessä. Osallisuuden toteutuessa jokainen ihminen on mahdollisimman omatoiminen toimija, jolla on vaihtoehtoja ja hän toimii yhdenvertaisena yhdessä erilaisten ihmisten kanssa, toteaa VillaVakan vastaava ohjaaja Teija Kipronen.

Joululaulukiertue vie joulumieltä vanhuksille

NYn Klubitalo Pönkän jäsenet ja Pohjolan koulun oppilaat vierailevat Oulussa ja Muhoksella vanhusten palvelutaloissa laulamassa joululauluja.

- Musiikki on tärkeä osa arkeamme niin Pohjolan koululla kuin klubitalo Pönkässäkin. Pönkän jäsenet ja Pohjolan koulun oppilaat syttyivätkin heti ajatuksesta viedä musiikin avulla joulumieltä vanhuksille, kertoo NYn koulujen musiikinohjaaja Matti Haapalainen.

Joululaulukiertueen vierailut:

OULU
10.12.2018
klo 10-11 Hollihaan palvelukoti
klo 14-15 Keskustan palvelukeskus

11.12.2018
klo 10-11 Rajakylän hoiva
klo 13-14 Hoivakoti Amelia

MUHOS
19.12.2018
klo 10-11 Hoivakoti Orvokki
klo 13-14 Muhoksen päiväkeskus