Ajankohtaista

2.5.
Ajankohtaista

Nuorten Ystävät laajentaa tuetun asumisen palveluita Oulussa

 

NY tarjoaa Oulun Höyhtyällä tuetun asumisen palveluita henkilöille, jotka tarvitsevat säännöllistä huolenpitoa, toimintakyvyn aktivointia ja ylläpitoa sekä kuntoutusta asuakseen itsenäisesti omassa kodissaan. Tarjoamme asiakkaillemme vuokra-asunnon tavallisesta kerrostalosta, jossa on myös ohjaajien toimisto. Kaikki asunnot ovat uusia ja hyvin varusteltuja yksiöitä, joissa on lasitettu parveke.

Tuetussa asumisessa yhdistyy kaksi arjen hallinnan edistämisen kannalta tärkeää elementtiä: oma asunto ja lähellä olevan työntekijän tuki ja ohjaus.

- Pystymme antamaan asiakkaallemme mahdollisuuden tiiviiseen, yksilölliseen ja monipuoliseen tukeen samaan aikaan, kun hän opettelee itsenäisen asumisen ja elämänhallinnan taitoja siinä ympäristössä, jossa niitä tarvitsee oikeassakin elämässä. Tavoitteena on, että ihminen pystyy elämään mahdollisimman itsenäistä elämää omassa kodissaan riittävän avun turvin, kertoo palvelupäällikkö Tiina Lotvonen.

Tuetussa asumisessa vahvistetaan asiakkaan voimavaroja ja toimintakykyä arkipäivän elämisen taidoissa, sosiaalisten suhteiden luomisessa ja ylläpitämisessä sekä osallisuudessa. Ohjaajat tukevat asiakkaita esimerkiksi säännöllisen elämänrytmin löytämisessä, raha-asioiden hoitamisessa, kodin ulkopuolisten palvelujen käyttämisessä ja kannustavat virikkeelliseen vapaa-aikaan. Kuntoutumisen myötä asiakkaita ohjataan myös eteenpäin työelämään tai opiskelemaan.

Asiakkaat saavat ohjaajien tuen omaan asuntoonsa yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti. Ohjaustarve suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan, asiakkaan kotikunnan sekä asiakkaan läheisten kanssa.

Lähellä oleminen ja useat tapaamiset viikossa mahdollistavat nopean reagoinnin asiakkaan elämässä tapahtuviin mahdollisiin muutostilanteisiin.

Henkilökunta on paikalla joka päivä klo 7-21 välisenä aikana tai asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Öisin asiakkaita auttaa puhelinpäivystys.

Tuettu asuminen Oulu


Lisätietoja:
Palvelupäällikkö Tiina Lotvonen
044 7341 715
tiina.lotvonen@nuortenystavat.fi

OTA YHTEYTTÄ!