Komiasti kotona ja opintiellä

Komiasti kotona ja opintiellä

Komiasti kotona ja opintiellä

Komiasti kotona ja opintiellä toiminnassa puututaan Komia-seutukunnan (Seinäjoki, Lapua, Kuortane, Alavus, Jalasjärvi, Kurikka ja Ilmajoki) yläkouluissa poissaoloihin ja myöhästymisiin. Luomme ja toteutamme toimintamalleja, joilla ennaltaehkäistään yläkoululaisten koulupoissaoloja sekä koulupudokkuutta.

Yläkoulujen yksilömuotoisen Lukkari-toimintamallin® tavoitteena on puuttua varhaisessa vaiheessa oppilaiden koulupoissaoloihin ja myöhästymisiin. Mallissa edetään neliportaisen, käytännönläheisen toimintamallin mukaan kotikäynnin, puhelinherätysten, noutojakson sekä palveluohjauksen kautta kohti säännöllistä koulunkäyntiä.

Oppilaat ohjautuvat toiminnan piiriin koulujen oppilashuoltoryhmien ja kuraattorien kautta. Yhden oppilaan kanssa työskennellään maksimissaan noin kuukauden verran. Lukkari-toimintamallin lisäksi olemme kehittäneet yläkoulujen oppilaille ja heidän vanhemmilleen erilaisia vertaistukimuotoja. Leirejä ja ryhmiä toiminnan piirissä oleville toteutamme ja suunnitellemme yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa.

Toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.