Lasten ja nuorten ryhmäasuminen

Fantti

Muhos

Fantti, Muhos

Fantti on Muhoksella sijaitseva 8-paikkainen lasten ja nuorten ryhmäasumisen yksikkö ympärivuorokautista erityistä tukea ja ohjausta tarvitseville alle 18-vuotialle lapsille sekä nuorille.

Fantissa toiminnassamme korostuvat kodinomaisuus sekä turvallinen ja strukturoitu arki, joka muodostuu pysyvistä rutiineista. Päivisin Fantin lapset ja nuoret käyvät samassa pihapiirissä sijaitsevaa Nuorten Ystävien koulua, joka tarjoaa erityistä tukea koulunkäyntiin. Illat täyttyvät vapaa-ajasta, harrastuksista ja arjen hallinnan sekä asumisen taitojen opettelusta.

Monipuolisuutta arkeen tuo yksikön ulkopuolinen toiminta. Järjestämme erilaisia tapahtumia, teemme retkiä ja harjoittelemme arkista asiointia. Kommunikaatiossa käytämme runsaasti kuvia, sosiaalisia tarinoita, tukiviittomia sekä erilaisia apuvälineitä. Huomioimme jokaisen lapsen yksilönä. Teemme perheiden kanssa yhteistyötä avoimesti, joustavasti ja luottamuksellisesti, jotta perheiden toiveet ja tarpeet tulevat huomioiduiksi.

Fantissa jokaisella lapsella on oma huone sekä kylpyhuone. Oman huoneensa lapset saavat sisustaa mieleisekseen. Yhteisiä tiloja Fantissa ovat olohuone, keittiö, sauna sekä leikki- ja askartelutilat.

Fantin blogi: kaikki kirjoitukset

Fantin blogi

14.03.2016

Fantin hiihtoloma

Tällä työllä on merkitystä

Ohjaaja Maija Kohvakka