Lasten ja nuorten ryhmäasuminen

PikkuKarelia

Imatra

PikkuKarelia, Imatra

PikkuKarelia on Imatralla sijaitseva turvallinen ja viihtyisä pienryhmäkoti alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille, joille ei voida järjestää asumista lapsuudenkodissa tai ammatillisessa perhehoidossa voimakkaasti tuettunakaan. Pienryhmäkodissa on neljä asiakaspaikkaa.

PikkuKarelian lasten tuen tarve voi johtua kehitysvammasta tai siihen liittyvistä muista vaikeuksista, kuten neuropsykiatrisista tai kommunikaatiovaikeuksista, mielenterveysongelmista tai traumatisoitumisesta.

Kasvatuksellinen kuntoutuksemme PikkuKareliassa tähtää lasten ja nuorten toimintakyvyn ja omatoimisuuden lisäämiseen, omien tunteiden tunnistamiseen ja hallintaan sekä sosiaalisten taitojen ja elämänhallinnan kehittymiseen. Arkemme on strukturoitua ja sitä suunnitellaan jokaiselle lapselle ja nuorelle yksilöllisesti. Toimintaympäristömme on visualisoitu ja tuemme kommunikaatiota kuvilla, sosiaalisilla tarinoilla ja erilaisilla apuvälineillä.

PikkuKarelia sijaitsee tavallisella asuinalueella, jossa palvelut ovat lähellä. Jokaisella lapsella on oma huone sekä kylpyhuone. Oman huoneensa lapset saavat sisustaa mieleisekseen.