Vanhempien Akatemia
Eroauttaminen

Eroauttaminen

Oletko eronnut tai eroamassa? Mietitkö, miten ero vaikuttaa lapsiisi ja mitä tarkoittaa eron jälkeinen vanhemmuus?

Vanhempien Akatemian ja Oulun Seurakuntayhtymän järjestämät Eroneuvo-iltatilaisuudet ovat eronneille ja eroa harkitseville vanhemmille sekä heidän läheisilleen tarkoitettuja kertaluontoisia matalan kynnyksen tilaisuuksia. Asiantuntija-alustuksen jälkeen keskustelu jatkuu eron kokeneiden vanhempien kanssa ja ilta päättyy asiantuntijan vetämään yhteenvetoon. Eroneuvolla tuetaan eron jälkeistä vanhemmuutta ja vanhempien yhteistoimintaa sekä tuodaan esille lapsen näkökulmaa ja tarpeita erotilanteessa.

Tilaisuudet järjestään Oulussa osoitteessa Torikatu 28 (Nuorten Ystävien keskustoimisto). Tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia. Ei ennakkoilmoittautumista.

Kevään 2019 tilaisuudet:

ma 18.2.2019 klo 18-20 Näin sen teimme. Eron kokenut pari kertoo yhteistyövanhemmuuden rakentumisesta, ja siihen liittyvistä haasteista ja onnistumisista.

ma 15.4.2019 klo 18-20 Naisen ero - tilaisuus eroa pohtiville ja eronneille naisille. Alustajana illassa lapsiperhetyön asiantuntija KM, Kasvatuspsykologi Elina Penger.

ma 27.5.2019 klo 18-20 Miehen ero - tilaisuus eroa pohtiville ja eronneille miehille. Alustajana illassa lapsi- ja perhetyön diakoniatyöntekijä Kari Rekilä.

Eroaiheiset luentotilaisuudet

Vanhempien Akatemia järjestää eroauttamiseen liittyen luentotilaisuuksia, joissa asiantuntijoilta on mahdollista saada tietoa muun muassa lapsen huoltoon, tapaamisoikeuteen ja elatukseen liittyvistä asioista.