Vanhempien Akatemia
Vanhempien mentorointi

Vanhempien mentorointi

MENTORIKSI TOISELLE VANHEMMALLE

Tule mukaan Vanhempien Akatemian uuteen toimintamuotoon!

Oletko vanhemmuuteen myönteisesti suhtautuva vanhempi tai isovanhempi, jolla on voimavaroja, halua ja aikaa toimia tukena vähintään yhdelle vanhemmalle vanhemmuuteen liittyvissä arjen kysymyksissä kuunnellen, rohkaisten ja osaamistasi sekä kokemuksiasi jakaen vähintään vuodeksi? Vanhemmuuden vertaismentorointi voi olla yhdessä tekemistä, kahvittelua, kävelyjä, kirja- ja tapahtumavinkkejä, palautteen saamista ja antamista, apua arjenhallintaan tai arvostavia keskusteluja. Vanhempien Akatemia kouluttaa ja ohjaa vertaismentoreita koko mentoroinnin ajan järjestäen tapaamisia, yksilöllistä ohjausta ja tapahtumia. Vanhempien Akatemian vanhemmuuden mentorointimalli perustuu vanhemmuutta ja mentorointia koskevaan tutkimustietoon, jota asiantuntijan ohjauksessa sovelletaan käytännönläheisessä mentorointisuhteessa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen mentoriksi 8.10. mennessä, ilmoittautua voi myös myöhemmin: vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi  p. 050 5685 410

Haastattelemme toimintaan ilmoittautuneet.

VERTAISMENTORISTA TUKEA VANHEMPANA TOIMIMISEEN

Ovatko vanhemmuuden haasteet päässeet yllättämään? Ovatko tukiverkostosi niukat? Oletko uusperheen vanhemman roolissa? Haluatko jakaa kokemuksiasi ja arkeasi vanhempana luotettavalle ihmiselle? Toivotko näkökulmia, keskustelua ja tukea vanhempana toimimiseen saman elämäntilanteen kokeneelta?

Mentoroinnin tavoite on luoda erityinen vanhemmuutta tukeva arvostava, luottamuksellinen sekä tasavertainen vuorovaikutussuhde, jossa molemmat osapuolet jakavat toisilleen kokemuksiaan, näkökulmiaan ja ajatuksiaan vanhemmuudesta sekä itsestään ja arjestaan vanhempina.

Mentorointisuhde on mahdollisuus hyvinvoinnin, itsetuntemuksen, itsevarmuuden ja hallinnan tunteen lisäämiseen, omien vahvuuksien ja voimavarojen löytämiseen sekä myönteisten toimintamallien vahvistamiseen vanhempana. Vanhempien Akatemian vanhemmuuden mentorointimalli perustuu vanhemmuutta ja mentorointia koskevaan tutkimustietoon, jota asiantuntijan ohjauksessa sovelletaan käytännönläheisessä mentorointisuhteessa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen mentoroitavaksi 31.10. mennessä: vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi  p. 050 5685 410