Työhönvalmennus
NY

Adapteri

Oulu

Adapteri, Oulu

Yhteystiedot

Adapteri


Kasarmintie 15
90130 Oulu

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@nuortenystavat.fi

Projektipäällikkö
Vesa Karjalainen
044 7341 549

Työhönvalmentajat
Marja Hämäläinen
050 4370 054
Aino Kallio
044 7341 888

Yrityskoordinaattori
Kari Lehtinen
044 7441 850 

Yrityskoordinaattori
Tanja Huttu
044 729 2043

Hankeassistentti
Anne Lusikka
044 7341 543

  

Adapteri-hanke, 2019-2021, sovittaa yhteen työnhakijoita ja työnantajia yhteisesti räätälöidyn täsmävalmennusmallin avulla. Hankkeen kohderyhmänä ovat kaikki työikäiset työttömät ja alueen työnantajat. Toiminnassa painotetaan alle 30-vuotiaiden ja yli 50-vuotiaiden työllistymistä.Lataa esitteemme tästä.

Täsmävalmennuksen aikana työnhakijan työelämävalmiuksia ja osaamisen kehittymistä tuetaan siten, että ne vastaavat työn vaatimuksia ja edistävät pitkäaikaista työllistymistä. Työhönvalmentajat valmentavat työnhakijoita yksilöllisesti jatkopolkujen löytämiseksi.

Työllistymisen edistämiseksi Adapterissa on mahdollista hyödyntää lyhyitä oppisopimuksia ja ammatillisten tutkintojen osatutkintoja. Täsmävalmennuksen avulla madalletaan työnantajien kynnystä uuden työntekijän palkkaamiseen. Parhaimmillaan työnantajat saavat valmennuksen avulla omiin tarpeisiin valmennettua ja koulutettua työvoimaa. Työnantajat saavat tukea valmennussuunnitelman toteuttamisessa ja työllistämisessä sekä apua mahdollisten eteen tulevien haasteiden selättämisessä.

Työhönvalmennus

Valmennuksessa kohtaamme sinut yksilöllisesti ja annamme sinulle aikaa. Käymme yhdessä läpi työllistymisessäsi huomioitavat asiat. Ymmärrämme ihmisiä ja erilaisia elämäntilanteita. Halutessasi voit osallistua hankkeen pienryhmä- ja työpajatapaamisiin, joissa pohdimme keinoja löytää oma paikkasi työelämässä.

Työnantajayhteistyö

Yritys- ja työnantajayhteistyön avulla sinulla on mahdollisuus päästä yhteyteen alueen työnantajien kanssa. Työnantajayhteistyö on aitoa kontaktien luomista sinun työllistymisesi edistämiseksi. Työnantajien tarpeet on kartoitettu valmiiksi, jotta osaamme yhdessä valmentautua juuri oikealla tavalla avoimena olevaan työtehtävään. Adapterin kautta työnantajilla on mahdollisuus löytää sinut ja hioa sinusta timanttinen osaaja.

Ryhmä - ja tukitoiminta

Adapterissa on mahdollisuus osallistua monipuolisiin valmennuksiin ja erilaisiin työpajoihin, joissa kartutat osaamistasi. Työhönvalmetajien lisäksi voit hyödyntää työtutor-toimintaa, jossa vapaaehtoiset työtutorit auttavat sinua omaan vahvaan työelämäosaamiseensa nojaten. Tarvitsetpa apua työelämän pelisääntöjen oppimisessa, työtehtäviesi hallinnassa tai työyhteisöön mukaan menemisessä, työtutor auttaa sinua. Tutorit ovat työelämäkonkareita, joita motivoi sinun menestyksesi työelämässä.


Adapteri on Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelman mukainen kolmivuotinen kehittämishanke vuoden 2022 kevääseen saakka. Hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus, Oulun kaupunki ja Nuorten Ystävät ry.