Blogi

Lea Nikula

kehittämispäällikkö

Kirjoitettu
22.11.2017

Ihmisen vai järjestelmän ehdoilla?

Silloin kun ihminen rakastaa sitä mitä tekee, on ihan sama mitä tekee, totesi ajattelun ammattilainen Lauri Järvilehto SOSTEtalk! -tapahtumassa Oulussa. Hänen puheenvuoronsa pulppusi yksinkertaisia ja elämänmakuisia oivalluksia, jotka osu ja uppos. Jäin pohtimaan Laurin sanoja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten näkökulmasta:

Mistä löytää ihmisen palo oppimiseen, työntekoon tai oman hyvinvoinnin edistämiseen? Uskommeko häntä oman elämänsä asiantuntijana ja prosessoijana vai tarjoammeko ulkoapäin valmiita ratkaisuja? Kuinka paljon ja kuinka pitkään ihminen tarvitsee tukea? Vaikeita kysymyksiä niin työntekijälle kuin koko palvelujärjestelmälle, missä halutaan saada aikaan mahdollisimman nopeita ratkaisuja ja tuloksia mahdollisimman vähillä kustannuksilla.

Nuorten Ystävät on merkittävä järjestötoimija sosiaalisen kuntoutuksen ja -työllistymisen kentällä. Kohtaamme vuosittain reilusti yli tuhat eri syistä työelämän ja yhteiskunnan ulkopuolelle joutunutta ihmistä useilla paikkakunnilla Suomessa. Olemme lähteneet rohkeasti kehittämään matalan kynnyksen asiakastyötä kuntaorganisaatioiden sisällä, missä ylittyvät niin ammatilliset kuin hallinnollisetkin sektorirajat. Moniammatillisen työn arjessa törmäämme usein edellä mainittuihin kysymyksiin ja paineeseen löytää nopeita ratkaisuja.

Vuosien työ on vahvistanut ajatustamme siitä, että temppujen ja yksittäisten nopeiden toimenpiteiden sijaan tarvitaan aidosti kokonaisvaltaista, yksilöllistä ja joskus jopa vuosia kestävää työtä pysyvien ratkaisujen löytymiseksi. Monelle työelämän ulkopuolelle olevalle ihmiselle pelkkä opiskelu- tai työpaikan tarjoaminen ei riitä. Tarvitaan aikaa kohtaamiselle sekä ihmisen arkeen jalkautuvalle työlle. Aidosti rinnalla kulkevaa työtä on sekä meillä että monissa muissa järjestöissä kehitetty jo pitkään. Kokemuksemme on, että tuloksellisen työn perustana on ihmisen oma kokemus kuulluksi ja autetuksi tulemisesta. Monesti kysymys on juuri sisäisen motivaation löytymisestä, joka vahvistaa toimijuutta, tuo oppimisen riemua ja omien vahvuuksien tunnistamista ihmisen taustasta, diagnoosista tai valmiuksista riippumatta.

Vuosia jatkunut yhteinen työ jalostuu jokaisen kunnan ja kumppanin kanssa koko ajan eri näkemyksiä hioen, onnistumisista ja sudenkuopista oppien. Olemme onnistuneet työssämme ennen kaikkea silloin, kun asiakkaat löytävät elämäänsä itselleen sopivia ratkaisuja. Onnistumisesta kertoo myös kumppaneiden palaute, joka parhaimmillaan antaa uskoa ja rohkeutta vaativaan asiakastyöhön:

- Luotamme siihen, että te hoidatte ammattitaidolla työnne. Kun ohjaamme asiakkaan teille, meidän ei tarvitse miettiä saako hän sopivaa palvelua.

- Ei ole eroa, minkä organisaation työntekijä on, tehdään yhdessä.

- Teette erittäin tärkeää työtä meidän kunnan hyväksi, me tarvitsemme teidän osaamista.

Tällä kokemuksella uskallan väittää, että luottamusta rakentavassa työssä pikalaastarit auttavat vain hetkellisesti. Pitkäkestoinen, läpinäkyvä, asiakasta kunnioittava, sektorirajat ylittävä ja joustava matalan kynnyksen toiminta tuottaa pysyvämpiä ratkaisuja ja säästää yhteiskunnan varoja pitkässä juoksussa.


Loppujen lopuksi työntekijän asenne ratkaisee. Ja asiakkaan sisäinen motivaatio.


Lea Nikula

Kehittämispäällikkö
Sosiaalinen työllistyminen

Jaa blogikirjoitus

  

Kommentit

23.11.2017 : Juha Kyllönen
Olipa kyllä kivasti kirjoitettu blogi Lealta. Nuorten Ystävät on minusta siksi hyvä järjestö, kun se välittää aina heikoimmassa asemassakin olevista ihmisistä. Olen todella iloinen siitä.
09.02.2018 : TimothyBIST
?I used to be very pleased to find this internet-site.I wanted to thanks to your time for this wonderful read!! I definitely having fun with every little bit of it and I've you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post. http://hellowh983mm.com

Jätä kommentti