Jarno Kinnunen

viestintäpäällikkö

Kirjoitettu
22.01.2020

Hyvässä työpaikassa viihtyy

Kuukauden kuluttua tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta siitä, kun tulin Nuorten Ystäville töihin vastavalmistuneena sosionomina. NYllä tuolloin työskennellyt hyvä kaverini vinkkasi työpaikasta ja kehua retosteli, että työporukka on loistava, työ mielenkiintoista ja palkitsevaa mutta ajoittain haastavaa. Muistipa mainita, että työnantajakin on huippu. Näiden suosittelujen perusteella soitin rekrytoivalle esimiehelle, joka pyysikin samantien haastatteluun. Työhaastattelussa kysyttiin, että koska voin aloittaa. Kun en muutakaan keksinyt, niin vastasin että vaikka heti. En tosin sillä hetkellä uskonut, että heti voi tarkoittaa ihan oikeasti heti. Haastattelun jälkeen aloitin nimittäin ensimmäinen työvuoroni NYllä kehitysvammaisten nuorten asumisen ohjaajana.

Aikoinaan työpaikkaa minulle vinkatessaan kaverini maalaili minulle positiivista työnantajamielikuvaa NYstä. Tämä mielikuva on osaltani vuosien saatossa vain vahvistunut. Olen saanut NYllä tehdä monenlaisia töitä. Aluksi pari vuotta ohjaajan työtä, muutama vuosi kehittämishankkeita ja viimeiset 15 vuotta viestintään ja markkinointiin liittyviä tehtäviä. Miksi NY tuntuu edelleen hyvältä työpaikalta?  

Tärkein juttu on alusta lähtien ollut se, millainen organisaatio NY on. Tärkeää on arvopohja, mille koko työidentiteetti rakentuu. Etenkin vaikuttaa se, että työtä tehdään heikommassa asemassa olevien hyväksi siten, että työssä tavoitellaan aina paikallisten yhteisöjen ja koko yhteiskunnan hyvää. NYllä työskentelyämme ohjaavat toimintaperiaatteet, joita me työntekijät kutsumme Arjen kivijalaksi. Niihin on helppo sitoutua, koska olemme ne yhdessä luoneet.

Merkittävä omaa työviihtyvyyttä lisäävä tekijä on hyvä johtaminen. Kun työntekijä saa vastuuta ja hänen mielipiteisiinsä luotetaan, niin sehän kasvattaa motivaatiota jo kummasti. Pakko on myös hypettää työkavereita. Onneksi 600 työntekijän työyhteisössä niitä on paljon. Työni vaatii jatkuvaa yhteydenpitoa ja vuorovaikutusta talon sisällä erilaisten ja eri tehtävissä olevien työkavereiden kanssa. He ovat aivan huikeita tyyppejä, joilta oppii aina jotain uutta sekä saa lisäarvoa omaan työhön. Keskinäinen arvostus ja tsemppaus ovat työpaikan kulmakiviä.


Mitkä muut tekijät ovat sitouttaneet minut Nuorten Ystäviin? Oikeastaan tästä pohdinnasta syntyi idea tähän blogiin. Kokosin alle muutaman jutun, joiden vuoksi NY on ollut minulle hyvä työpaikka.

Organisaatiokulttuuri
NYllä arvot eivät ole korulauseita, vaan yhteisiä pelisääntöjä.
Yhteisöllisyys.
Keskusteleva ilmapiiri.
Mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön.
Luovuus ja uuden kehittäminen.

Mielenkiintoinen työ
Mielekäs ja monipuolinen työ, jossa on sopivasti vastuuta ja haasteita.
Työn sisältö syntyy erilaisista ihmisistä ja heidän arjestaan.

Koulutusmahdollisuudet
Koulutusmyönteinen työnantaja, joka huolehtii riittävästä koulutuksesta.
Osaamista arvostetaan.
Sisäiset koulutukset.

Hyvä johtaminen
Johto saa työntekijät motivoitumaan organisaation tavoitteisiin.
Vuorovaikutus, kuunteleminen, kannustaminen ja luottamus työntekijöihin.
Hyvin tehty työ huomioidaan.
Työntekijät mukana strategiasuunnittelussa.

Asiantuntijuus ja sen jakaminen
Jos jotain et itse tiedä, talosta löytyy kollega, jolta tarvittava tieto löytyy.
Taidollinen, tiedollinen ja henkinen pääoma.

Mitkä ovat sinun mielestäsi tärkeimmät tekijät, jotka sitouttavat työnantajaan? 

Mennäänkö näillä teeseillä seuraavatkin 20 vuotta? Luultavasti ei, sillä työntekijä, hyvä työpaikka sekä ympäröivä yhteiskunta muuttuvat aina oman aikansa näköiseksi. Kysymykseen, onko järkevää olla 20 vuotta samassa työpaikassa minun on helppo vastata. Kysymys seuraavista vuosikymmenistä onkin sitten himpun verran vaikeampi vastattavaksi.

Uskon kuitenkin, että tulevaisuudessakin vetovoimaisen työpaikan tunnistaa työnantajastaan hyvää puhuvista työntekijöistä.

Jaa blogikirjoitus

  

Jätä kommentti