Liisa Itäkunnas-Arponen

lapsiperhetyön asiantuntija

Kirjoitettu
12.11.2021

Lapset SIB Jyväskylä kuulumisia!

Terveisiä Jyväskylästä! Lapset SIB toiminta on pyörähtänyt syksyn aikana käyntiin ja työskentely on lähtenyt mukavasti liikkeelle - mukana on jo noin 30 perhettä! Tällä hetkellä mukana on 4 pilottikoulua ja toiminnan on tarkoitus laajentua jatkossa myös muihin perusasteen kouluihin täällä Jyväskylässä.  On ollut ilo huomata, että perheet ovat olleet motivoituneita työskentelyn aloittamiseen ja SIB toiminnan pitkäkestoisuus tuntuu perheistä hyvältä. Vanhemmat ovat olleet tyytyväisiä siihen, että tukea saa kuudennelta luokalta aina yhdeksännelle luokalle saakka! Tällä hetkellä Lapset SIB toiminnassa työskentelevät Nuorten Ystävien Vanhempien Akatemiassa® tiimivastaavana Lapsiperhetyön asiantuntija YTM Liisa Itäkunnas-Arponen ja uutena työntekijänä Lapsiperhetyön asiantuntijana juuri aloittanut YTM Diego Viinikainen.


Mistä Lapset SIB-toiminnassa onkaan siis kyse?


Lapset SIB on valtakunnallinen hanke, jossa tavoitteena on tuottaa lasten ja nuorten ehkäiseviä palveluita, kasvattaa hyvinvointia ja ehkäistä syrjäytymistä.​ Lapset SIB yhdistää kunnat, asiantuntijat ja sijoittajat yhteen lasten parhaaksi. Tavoitteena on, että lapset ja nuoret saisivat tukea ajoissa ja oikea-aikaisesti. Ohjelman palvelut ovat perheelle maksuttomia. Lapset SIBissä aloitetaan, kun lapsi on 6.lk ja työskentely päättyy, kun peruskoulu loppuu. ​Tämä on mahtava juttu, että saadaan kulkea lapsen ja perheen matkassa neljän vuoden ajan!


Lapset SIBissä on siis tavoitteena luoda lapselle paremmat valmiudet toisen asteen opintoihin. Erityisesti pyritään tukemaan koulunkäyntiä, koulumenestystä, vähentämään koulupoissaoloja ja poistamaan lastensuojelun tarvetta.​ Työskentelyn alkaessa tutustutaan lapseen ja hänen perheeseensä, tehdään tilannekartoitus ja arvioidaan tuen tarve ja asetetaan tavoitteet työskentelylle. Työskentelyn toimintavaiheessa työskennellään lapsen ja vanhempien kanssa yhdessä ja erikseen sekä myös eri verkostojen kanssa kuin myös hyödyntäen ryhmätoimintaa ja vertaistukea.​ Työskentely päättyy, kun nuori päättää peruskoulun. Työskentelyn päättyessä tehdään vielä arviointia, jatkosuunnitelmaa ja seurantaa nuoren tilanteesta.​


Me Vanhempien Akatemian Lapset SIB hankkeen työntekijät olemme innoissamme tästä mahdollisuudesta olla auttamassa, tukemassa ja rinnallakulkemassa perheiden matkassa ja ennen kaikkea olla myös toivottavasti tekemässä perheiden kannalta vaikuttavaa työtä!


Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!


Jaa blogikirjoitus

  

Jätä kommentti