Paikka auki Paikka auki Uutiskirje
4.2.2021

Lue viesti selaimessa 
Peruuta tilaus 

Vuoden 2021 Paikka auki -avustuksen saajat on julkaistu

Sosiaali- ja terveysministeriö päätti avustuksista 21.1. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) valmisteleman ehdotuksen pohjalta.

STEA ehdotti Paikka auki -ohjelmassa avustusta 154 järjestölle 160 kohteeseen yhteensä 5,7 miljoonaa euroa. Avustettavat kohteet löytyvät STEAn sivuilta.

Uusia työpaikkoja Paikka auki -ohjelman kautta avautuu 132. Oppisopimuksessa jatkaa 27. Uusien Paikka auki -hakemusten läpimenoprosentti oli noin 31 %, mikä on edellisvuosia alhaisempi. Avustuksissa näkyi selkeästi STEAn osatyökykyisyyspainotus, kun 3/4 osatyökykyisille kohdennetuista hakemuksista meni läpi.

Lue uutinen.

Koordinaatiotiimi auttaa!

Paikka auki -ohjelmaa koordinoivaan tiimiin kuuluu päällikkö, tutkija, viestintäkoordinaattori sekä kaksi ohjelmakoordinaattoria, joiden tehtävänä on auttaa ohjelmassa mukana olevia järjestöjä ja työntekijöitä.

Ota koordinaatiotiimiin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää työtehtävien sisällöstä, rekrytoinnista, perehdytyksestä, ohjauksesta, mentoroinnista, työhyvinvoinnista tai työsopimukseen liittyvistä asioista. Tutustu myös Paikka auki -nettisivuihin ja somekanaviin!

Paikka auki -työntekijät selvisivät koronavuodesta pääasiassa hyvin

Vaikka koronavuosi pakotti sopeutumaan moniin muutoksiin, kaksi kolmasosaa Paikka auki -työntekijöistä kertoi töiden sujuneen joko hyvin tai tavalliseen tapaan. Parhaiten on mennyt heillä, jotka ovat kokeneet saaneensa tukea työyhteisöltään. Pelkästään etätöiden tekeminen puolestaan heikensi työtyytyväisyyttä.

Lue lisää

Osaamismerkkihaaste on käynnissä!

Paikka auki -ohjelman koordinaatiohankkeessa on käytössä Tulevaisuuden työelämätaidot -merkkiperheen osaamismerkit. Nuorten Ystävät myöntää digitaalisia osaamismerkkejä kaikille entisille ja nykyisille Paikka auki -työntekijöille.

Käynnissä on osaamismerkkihaaste, jossa 100. kauttamme myönnetyn merkin saaja palkitaan. Kerrothan tästä mahdollisuudesta Paikka auki -työntekijälle!

 

Joko rekrytointi on ajankohtaista?

Paikka auki -työntekijän rekrytointiin liittyvistä asioista on kootusti tietoa verkkosivuillamme.

Muista myös rekrytointiteemaan liittyvät Järjestötreffit, jotka pidetään verkossa 15.2. klo 13–14. Treffeillä voit vaihtaa ajatuksia toisten kanssa sekä esittää kysymyksiä.

Tule mukaan Tapahtumat-sivulta!

Ota käyttöösi valmiit Paikka auki -materiaalit!

Materiaalit-sivulta löydät kattavan paketin tietoa seuraavista teemoista: mentorointi, hyvä työ, osallisuus, jatkopolut, vastuullisuus ja toimintamallit.

Näitä voi vapaasti vapaasti hyödyntää. Kannattaa tutustua!

Lue lisää

Kevään tapahtumat löydät verkkosivuiltamme

Kaikki kevään Paikka auki -tapahtumat ilmoitetaan verkkosivuillamme! Ota siis jo nyt seurantaan Tapahtumat-sivumme.

Tänä keväänä tarjoamme taas hyödyllisiä kohtaamisia sekä Paikka auki -työntekijöille että -järjestöille. Koronatilanteen niin salliessa järjestämme myös lähitapahtumia.

Tutustu tarjontaan ja osallistu sinua kiinnostaviin tapahtumiin!

Lue lisää

Tehot irti Paikka auki -vuodesta

Vamlasin Nuoret ja työelämä -toiminta tarjoaa maksuttoman Ratko-työpajan Paikka auki -työntekijän työnkuvan määrittelemisen ja kirjaamisen avuksi. Tarjous koskee ensisijaisesti niitä järjestöjä, joiden tuleva työntekijä on alle 30-vuotias. Työpaja on mahdollista toteuttaa kokonaisuudessaan etänä.

Lue lisää

Paikka auki -tarinat

Paikka auki -tarinat ovat avustuksella palkattujen työntekijöiden, järjestötyönantajien ja asiantuntijoiden kokemuksia ohjelmasta.

Ohjelma antaa ainutlaatuisen tilaisuuden osatyökykyisille, nuorille ja sote-järjestöille ympäri Suomen.

Lue lisää

Kasarmintie 15
90130 Oulu
puh. 044 746 2106

Yliopistonkatu 5, 7.krs
00100 Helsinki
puh. 044 744 3567
www.paikka-auki.fi/
paikkaauki@nuortenystavat.fi

Nuorten Ystävät - Huomista varten   Tuettu Veikkauksen tuotoilla