Paikka auki Paikka auki Uutiskirje
9.12.2020

Lue viesti selaimessa 
Peruuta tilaus 

Paikka auki -ohjelmassa ehdotetaan avustusta 154 järjestölle

STEA ehdottaa Paikka auki -ohjelmassa avustusta 154 järjestölle 160 kohteeseen yhteensä 5,7 miljoonaa euroa. Onnea ehdotuksen saaneille!

Uusia työpaikkoja Paikka auki -ohjelman kautta avautuu ehdotusten mukaan 132. Oppisopimuksessa jatkaa 27. Uusien Paikka auki -hakemusten läpimenoprosentti oli noin 31 %, mikä on edellisvuosia alhaisempi. Ehdotuksissa näkyi selkeästi STEAn osatyökykyisyyspainotus, kun 3/4 osatyökykyisille kohdennetuista hakemuksista meni läpi.

Lue uutinen

Paikka auki -koordinaatiohanke tulee olemaan kaikkiin järjestöihin yhteydessä sähköpostitse, kun STM vahvistaa ehdotukset tammi–helmikuun vaihteessa 2021. Jos sinulla tulee mitä tahansa kysyttävää matkan varrella, voit aina olla yhteydessä koordinaatiohankkeeseen.

Yhteystiedot

Hyvät kokemukset jakoon!

Paikka auki -ohjelman tutkimustulokset osoittavat, että ohjelman kokemukset ovat positiivisia ja merkittäviä. Kannustamme Paikka auki -järjestöjä lähtemään mukaan kampanjaan, jossa kerrotaan omakohtaisia kokemuksia Paikka auki -ohjelmasta, suoraan kentältä, järjestöistä. Tutustu valmiiseen materiaalipankkiin, kuinka järjestönne voi olla mukana vaikuttamassa nuorten ja osatyökykyisten työllistymisen puolesta.

Lue lisää

STEAn raportointi uudistuu

Uudistettu tuloksellisuusraportti otetaan käyttöön maaliskuussa 2021. Uusi lomake ei koske Paikka auki -hankkeita, sillä ohjelman tulosten raportointi STEAlle on koordinaatiohankkeen vastuulla. Koordinaatiohanke tekee kyselyt ohjelmassa mukana oleville järjestöille ja Paikka auki -työntekijöille. Seuraava kysely vuoden 2019 rahoituksen saaneille järjestöille lähtee tammikuussa 2021 ja työntekijöille touko-kesäkuussa 2021. Paikka auki -avustuksen saaneet järjestöt tekevät jatkossakin vuosiselvityksen STEAlle toukokuussa. 

Muutoksia Paikka auki -tiimissä

Venla Tuohino on aloittanut viestintäkoordinaattorina Paikka auki -ohjelman koordinaatiotiimissä Tiina Pykyn perhevapaan sijaisena. Aikaisemmin Venla on työskennellyt mm. osaamiskeskus Koordinaatissa Oulun kaupungin nuorisopalveluissa. Venla on valmistunut filosofian maisteriksi tiedeviestinnän oppiaineesta Oulun yliopistosta vuonna 2019. Tervetuloa taloon, Venla!

Mitä tehdä, kun Paikka auki -työ päättyy?

Tästä voit tutustua jatkopolkublogeihin ja videoihin.

Tästä pääset katsomaan Jatkopolkujen tukeminen -toimintamallia.

Muista vielä Teematreffit Paikka auki -työntekijöille aiheesta!

Työntekijäkyselyn 05/2020 tulokset on julkaistu

Tutustu työntekijäkyselyn tuloksiin täällä.

Tutkijamme Jaana Toikkanen kirjoitti aiheesta myös blogitekstin. Blogitekstin pääset lukemaan täältä.

Muistathan myös, että uusin työntekijäkysely on lähetetty ja siihen voi vastata 11.12. saakka.

Osallisuusseminaari 8.2.2021

Paikka auki-, Arvokas- ja Elämänote -koordinaatiohankkeet sekä SOKRA järjestävät yhteisen osallisuusseminaarin 8.2.2021.

Laita päivämäärä jo kalenteriisi!

Katso ohjelma ja ilmoittaudu ennakkoon täältä.

Paikka auki -tarinoita

Paikka auki -tarinat ovat avustuksella palkattujen työntekijöiden, järjestötyönantajien ja asiantuntijoiden kokemuksia ohjelmasta.

Ohjelma antaa ainutlaatuisen tilaisuuden osatyökykyisille, nuorille ja sote-järjestöille ympäri Suomen.

Lue lisää

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2021!

Paikka auki -koordinaatiotiimi toivottaa kaikille yhteistyökumppaneille oikein rentouttavaa joulun aikaa!

Kasarmintie 15
90130 Oulu
puh. 044 746 2106

Yliopistonkatu 5, 7.krs
00100 Helsinki
puh. 044 744 3567
www.paikka-auki.fi/
paikkaauki@nuortenystavat.fi

Nuorten Ystävät - Huomista varten   Tuettu Veikkauksen tuotoilla