Paikka auki Paikka auki Uutiskirje
23.3.2021

Lue viesti selaimessa 
Peruuta tilaus 

Paikka auki -ohjelma saa jatkoa vuodeksi 2022

Saimme eilen STEAlta upeita uutisia: Paikka auki -avustusohjelma saa jatkoa ensi vuodeksi. Hienoa, että järjestöjen toiveita on kuultu. Osatyökykyisten ja vaikeasti työllistyvien nuorten työllistämiseen on mahdollista hakea uutta avustusta kevään haussa. Hakuaika alkaa 12.4.2021 ja päättyy 31.5.2021 klo 16.15.

Verkkotreffit avustuksen hakuun liittyen järjestetään 20.4.2021 klo 13–14. Ilmoittautuminen on auki Paikka auki -tapahtumissa.

"Avustusohjelmasta saadut tulokset Paikka auki -työntekijöiden työllistymisen jatkopolkujen löytymisestä ovat erittäin lupaavia. Koronakriisi on heikentänyt nuorten ja osatyökykyisten työllistymistilannetta entisestään, joten ohjelmalle on edelleen vahva yhteiskunnallinen tilaus", STEAsta kerrotaan.

Lue lisää

Tule mukaan kampanjoimaan osatyökykyisten työllistymisen puolesta

19.3.–3.5.2021 kampanjoimme osatyökykyisten työllistymisen puolesta. Seuraa viikoittain päivittyvää kampanjasivua sekä aihetunnisteita #osatyökyky ja #paikkaauki sosiaalisessa mediassa. Osallistu keskusteluun ja jaa myös omia kokemuksiasi. 

Tästä pääset lukemaan ohjelmapäällikkömme Marjo Riitta Tervosen kampanjan avausblogin.

Paikka auki -työntekijäkysely 11/2020 on julkaistu

Uusimman kyselyn mukaan Paikka auki -työntekijöiden tyytyväisyys työhön on entisestään kasvanut ja jo 91 % heistä suosittelisi järjestöä työpaikkana. 

Tämä tieto ja monta muuta tärkeää asiaa ohjelman hyödyistä löytyy juuri julkaistusta Paikka auki -työntekijäkyselystä 11/2020.

Välitäthän tietoa palveluistamme Paikka auki -työntekijälle

Työntekijäkyselyn 11/2020 mukaan pieni osa työntekijöistä koki, että tiedotus koordinaatiotiimin palveluista ei ole heitä tavoittanut. Tässä linkki Paikka auki -verkkosivujen työntekijäosuuteen, josta löytyy mm. kirje uudelle Paikka auki -työntekijälle sekä muuta tietoa, jota työntekijä voi tarvita. 

 

Useita mielenkiintoisia tapahtumia verkossa – tutustu tarjontaan!

Kevään tapahtumissa on mahtavia tilaisuuksia kaikille Paikka auki -ohjelmassa mukana oleville. Valikoimaan kuuluu mm.

  • etäpakopelejä
  • Paikka auki tavattavissa -keskustelut
  • Avustuksen haku -verkkotreffit
  • Työn muokkaus -verkkotreffit

Lue lisää ja liity mukaan Tapahtumat-sivulta!

Instakaappausvuoroja tarjolla!

Paikka auki -työntekijät pääsevät halutessaan kaappaamaan Paikka auki -ohjelman IG-tilin päiväksi. Instagramissa voi kertoa työstä ja fiiliksistä järjestössä sekä samalla saada näkyvyyttä omalle järjestölle.

Kiinnostaako kaappausvuoro? Kysy lisää Venlalta: venla.tuohino@nuortenystavat.fi 

Vuosiselvitykset STEAlle tulee lähettää toukokuun loppuun mennessä

Paikka auki -avustuksen saaneita järjestöjä koskeva vuosiselvitys tulee täyttää ja lähettää 31.5. mennessä STEAn verkkoasioinnissa. 

Lue lisää

Katso Tekijän Polku -hankkeessa tuotettu animaatio!

Tekijän polku -hankkeessa Kalliolaan palkatut Paikka auki -työntekijät suunnittelivat animaation, jossa hankkeen toimintaa esitellään. Mentoroinnin merkitys käy teoksesta hyvin ilmi. Animaation on toteuttanut Anni Laser.

Lue lisää

Avustusta haettavissa nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä on haettavissa avustusta lasten ja nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden palkkaukseen sekä nuorten kesäyrittäjyyden ja työelämätaitoja tukemiseen. Haku päättyy 26.3.2021 klo 16:15.

Lue lisää

Paikka auki -tarinat

Paikka auki -tarinat ovat avustuksella palkattujen työntekijöiden, järjestötyönantajien ja asiantuntijoiden kokemuksia ohjelmasta.

Ohjelma antaa ainutlaatuisen tilaisuuden osatyökykyisille, nuorille ja sote-järjestöille ympäri Suomen.

Lue lisää

Kasarmintie 15
90130 Oulu
puh. 044 746 2106

Yliopistonkatu 5, 7.krs
00100 Helsinki
puh. 044 744 3567
www.paikka-auki.fi/
paikkaauki@nuortenystavat.fi

Nuorten Ystävät - Huomista varten   Tuettu Veikkauksen tuotoilla