Paikka auki Paikka auki Uutiskirje
7.10.2020

Lue viesti selaimessa 
Peruuta tilaus 

Hyvät kokemukset jakoon!

Paikka auki -ohjelman tutkimustulokset osoittavat, että ohjelman kokemukset ovat positiivisia ja merkittäviä. Noin 90% työntekijöistä on tyytyväisiä työhönsä ja peräti 2/3 kertoo merkittävistä elämänmuutoksista. Saman verran, 2/3 työntekijöistä, löytää myös jatkopolun Paikka auki -työn jälkeen. Me tiedämme tämän tutkimusten pohjalta, mutta miten tulokset näyttäytyvät arjessa?

Kannustamme Paikka auki -järjestöjä lähtemään mukaan kampanjaan, jossa kerrotaan omakohtaisia kokemuksia Paikka auki -ohjelmasta, suoraan kentältä, järjestöistä.

Tutustu valmiiseen materiaalipankkiin, kuinka teidänkin järjestönne voi olla mukana vaikuttamassa nuorten ja osatyökykyisten työllistymisen puolesta.

#paikkaauki #jatkoon

Lue lisää

Tehdään tulokset näkyväksi

Koordinaatiohankkeessa tehty tutkimus osoittaa, että ohjelmasta on tullut paljon hyviä tuloksia. Tuotokset ja tulokset on nyt tehty näkyväksi infograafin avulla, joka kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. ”Fiksuin ohjelma, mitä rahalla saa”, totesi eräs Paikka auki -työnantaja haastattelussa kesäkuussa. Allekirjoitan tämän ohjelmapäällikkönä täysin, kirjoittaa ohjelmapäällikkö Marjo Riitta Tervonen blogissaan.

Lue lisää

Koordinaatiohankkeeseen uusi tutkija

FT Jaana Toikkanen on aloittanut koordinaatiotiimin tutkijana. Jaana on työskennellyt ajatushautomo True Diamond´ssa, jossa tutki mm. työkulttuuriin liittyviä toimintamalleja. Aiemmin hän on työskennellyt 20 vuotta tutkijana VTT:ssa. Jaana on koulutukseltaan Ihminen tavattavissa -terapeutti, ratkaisukeskeinen työnohjaaja (STOry) ja tehnyt vastaanottotyötä työnohjaajana ja terapeuttina vuodesta 2014 alkaen.

 

Yhteystietojärjestelmän käyttöönotto

Koordinaatiohankkeessa otetaan käyttöön yhteystietojärjestelmä. Järjestelmän avulla takaamme sen, että koordinaatiohankkeen tarjoama tuki ja ajankohtainen tieto saavuttaa niin työnantajat kuin työntekijät. Viesti yhteystietojen ilmoittamisesta on tulossa Paikka auki –ohjelman yhteyshenkilöille marraskuun alussa.

Oman osaamisen tunnistaminen –Verkkotreffit 11.11. klo 13-14

Tule mukaan keskustelemaan oman osaamisen näkyväksi tekemisestä ja esille tuomisesta, osaamisen hyödynnettävyydestä elämän eri alueilla ja välineistä osaamisen esilletuomiseen. Treffeillä puhumassa Lotta Pakanen Opintokeskus Siviksestä. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille.

Ilmoittaudu tästä.

Tehot irti Paikka auki -vuodesta!

Vamlasin Nuoret ja työelämä -toiminta tarjoaa maksuttoman Ratko-työpajan Paikka auki -työntekijän työnkuvan määrittelemisen ja kirjaamisen avuksi. Tarjous koskee ensisijaisesti niitä järjestöjä, joiden tuleva työntekijä on alle 30-vuotias. Työpaja on mahdollista toteuttaa kokonaisuudessaan etänä.

Lue lisää

Ohjelmakoordinaattoreilta yksilöohjausta

Koordinaatiohankkeen ohjelmakoordinaattoreilta Anulta ja Iralta jokainen Paikka auki -työntekijä saa pyytäessään myös yksilöohjausta. Ohjausta ja neuvontaa voit pyytää esim. jatkopolkujen suunnitteluun tai työssä jaksamiseen.

Soita tai laita viestiä.
Yhteystiedot löydät täältä.

Osallisuusväittämät avuksi mentorointiin

Osallisuus-sivuille olemme konneet mm. osallisuusväittämät avuksi mentorointiin. Paikka-auki.fi -nettisivuilta löytyy myös koordinaatiohankkeen kokoamaa materiaalia mentoroinnista, hyvästä työstä ja jatkopoluista. Materiaalit on tarkoitettu Paikka auki -järjestöjen ja työntekijöiden käyttöön.

Lue lisää

Järjestö- ja Paikka auki -treffit verkossa

Järjestö- ja Paikka auki -treffit verkossa ovat keränneet kevään, kesän ja syksyn aikana mukavasti osallistujia. Treffit verkossa pysyvät tapahtumissamme jatkossakin kasvokkain tapahtuvien tapaamisten rinnalla. Treffejä verkossa pidetään noin kerran kuukaudessa työntekijöille sekä työnantajille. Osallistumislinkin löydät tapahtumat-sivulta.

Lue lisää

Paikka auki -tarinoita

Paikka auki -tarinat ovat avustuksella palkattujen työntekijöiden, järjestötyönantajien ja asiantuntijoiden kokemuksia ohjelmasta.

Ohjelma antaa ainutlaatuisen tilaisuuden osatyökykyisille, nuorille ja sote-järjestöille ympäri Suomen.

Lue lisää

Kasarmintie 15
90130 Oulu
puh. 044 746 2106

Yliopistonkatu 5, 7.krs
00100 Helsinki
puh. 044 744 3567
www.paikka-auki.fi/
paikkaauki@nuortenystavat.fi

Nuorten Ystävät - Huomista varten   Tuettu Veikkauksen tuotoilla