Paikka auki Paikka auki Uutiskirje
1.9.2020

Lue viesti selaimessa 
Peruuta tilaus 

Paikka auki -ohjelman tulokset merkittäviä jatkon kannalta

Paikka auki II -ohjelmakauden (2018-2021) kolmas toimintavuosi on käynnistynyt. Ohjelmakauden ollessa yli puolen välin pystymme jo osoittamaan, että ohjelman tulokset ovat merkittäviä. Sekä työntekijöistä että työnantajista noin 90 % kokee tyytyväisyyttä. 2/3 työntekijöistä kertoo merkittävistä elämänmuutoksista työsuhteen aikana. 2/3 työntekijöistä löytää jatkopolun – työpaikan tai opintojen parista. Ohjelman tulokset ovat vailla vertaa. Järjestöjen selkeä viesti on, että ohjelmaa tulisi ehdottomasti jatkaa. ”Parasta, mitä rahalla saa”, totesi yksi työnantaja ja työntekijä puolestaan ”En tiedä voisiko mitään parempaa olla olemassakaan”. Ohjelmassa mukana olleiden järjestöjen ja työntekijöiden kokemuksia ja toiveita ohjelman suhteen on tärkeä jakaa eri kanavia hyödyntäen.

Marjo Riitta Tervonen
Ohjelmapäällikkö

Katso video Lapin järjestökeskusten toiveista.

Osaamismerkit -podcast

Osaamismerkit ovat valttia tulevaisuuden työnhaussa ja oman osaamisen näkyväksi tuomisessa.

Tutustu nyt uuteen Podcast-sarjaan osaamismerkeistä! Koordinaatiotiimi myöntää osaamismerkkejä kaikille Paikka auki -työntekijöille.

Lue lisää

Paikka auki -Instagramin kaappaus

Haluatko kertoa työstäsi Paikka auki -työntekijänä? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus, sillä syksyn aikana Paikka auki -työntekijät pääsevät kaappaamaan Paikka auki -ohjelman Instagramin yhdeksi päiväksi. Instagramissa voit kertoa omasta työstäsi ja fiiliksistä järjestössä sekä samalla saatte näkyvyyttä omalle järjestöllenne. Bonuksena tuomme Paikka auki -ohjelman positiivisia vaikutuksia esille, jotta seuraavinakin vuosina voisimme tarjota työpaikkoja järjestöissä nuorille ja osatyökykyisille.

Jos kiinnostuit, varaa oma kaappauspäiväsi syksylle Tiinalta: tiina.pyky@nuortenystavat.fi

Järjestöt haluavat Paikka auki -ohjelmalle jatkoa

Kesällä tehdyissä Paikka auki -järjestöjen haastatteluissa selvisi, että kaikki järjestöt kannattavat ohjelman jatkoa myös vuoden 2021 jälkeen.

Lue lisää

Kirje Paikka auki -työntekijöille

Jokaiselle työnantajalle on lähetetty sähköpostin liitteenä kirje välitettäväksi omalle Paikka auki -työntekijälle. Kirjeen voi myös tulostaa ja antaa työntekijälle heti työsuhteen alkaessa.

Kirje löytyy myös Paikka auki -internetsivuilta.

Vuoden 2021 jatkoavustusten haku on auki

Jatkoavustuksen haku koskee niitä Paikka auki -järjestöjä, joille on myönnetty rahoitus työntekijän palkkaamiseen oppisopimuksella. Jatkoavustusten hakuaika päättyy 30.9.2020 klo 16.15 Ohjelmakoordinaattorimme auttavat tarvittaessa.

Koordinaatiotiimin yhteystiedot

Kaikille avoimet Verkkotreffit

Keskustelussa työkaveruuden monet kasvot
Puhujana työkaveruutta tutkinut tutkijatohtori Arto Ryömä Turun yliopistosta
22.9. klo 13.00 - 14.00

Ilmoittaudu tästä

Tulossa:
Oman osaamisen tunnistaminen
11.11. klo 13.00 - 14.00

Tapahtumakalenteri on päivitetty

Syskyllä tullaan järjestämäänn useat treffit niin Paikka auki -työntekijöille kuin -järjestöillekin kasvotusten eri paikkakunnilla ja verkon välityksellä.

Kurkkaa päivitetty tapahtumakalenteri!

Tukea työn löytämiseen Paikka auki -työsuhteen aikana ja jälkeen

Jatkopolun löytäminen on yksi Paikka auki -ohjelman tärkeimpiä tavoitteita. Tukea jatkopolun löytämiseen työsuhteen aikana tarjoavat työpaikan mentorin ja ohjaajan lisäksi koordinaatiohankkeen ohjelmakoordinaattorit. Jatkopolkujen toteutumista tukevat esimerkiksi TE-toimisto ja Kela.

Lue lisää

Viestintäkoordinaattorin tehtävä tulossa auki

Paikka auki -ohjelman koordinaatiohankkeen viestintäkoordinaattorin määräaikainen tehtävä on tulossa hakuun ensi viikolla. Pysy kuulolla!

Nuorten Ystävien avoimet työpaikat.

Paikka auki -tarinoita

Paikka auki -tarinat ovat avustuksella palkattujen työntekijöiden, järjestötyönantajien ja asiantuntijoiden kokemuksia ohjelmasta.

Ohjelma antaa ainutlaatuisen tilaisuuden osatyökykyisille, nuorille ja sote-järjestöille ympäri Suomen.

Lue lisää

Kasarmintie 15
90130 Oulu
puh. 044 746 2106

Yliopistonkatu 5, 7.krs
00100 Helsinki
puh. 044 744 3567
www.paikka-auki.fi/
paikkaauki@nuortenystavat.fi

Nuorten Ystävät - Huomista varten   Tuettu Veikkauksen tuotoilla