Paikka auki Paikka auki Uutiskirje
10.12.2019

Lue viesti selaimessa 
Peruuta tilaus 

Vuoden 2020 Paikka auki -avustusehdotukset julki

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on julkaissut 5.12. Paikka auki -avustusehdotukset vuodelle 2020.

Paikka auki -avustusta ehdotetaan yhteensä 235 kohteeseen (204 uusia ja 31 jatkokohteita, kuten oppisopimustyöpaikat) sosiaali- ja terveysalan järjestöihin, jotka työllistävät avustuksella yli 200 vaikeasti työllistyvää nuorta ja osatyökykyistä. Paikka auki -avustukseen kohdistui yhteensä 8,3 miljoonaa euroa.

Ohjelmaan osallistuvien järjestöjen ja Paikka auki -työntekijöiden yhteystiedot kerätään, jotta kehittämistoimintaan liittyviä kyselyjä sekä kutsuja tapahtumiin voidaan lähettää. Olemme teihin yhteydessä sähköpostitse alkuvuodesta. Jos et saa jostain syystä sähköpostia Paikka auki -tiimiltä helmikuuhun mennessä, otathan meihin yhteyttä.

Ehdotukset avustuksen saajista löydät STEAn sivuilta.

Jos pienikin asia askarruuttaa matkan varrella, olethan yhteydessä. Yhteystietomme löytyvät Paikka auki -verkkosivuilta.

Ennätyksiä rikki Paikka auki -ohjelmassa

STEAn erityisavustaja Sini Seemer avaa blogitekstissä taustoja avustusehdotusten taustalla. Millä kriteereillä Paikka auki –kohteita valikoitui avustusehdotukseen hakijamäärän ollessa ennätyssuuri? Tarkasteluun pääsee myös maantieteellinen jakauma avustusehdotusten ja työttömyyslukujen valossa.

Työnantajien jatkokysely

Työnantajielle suunnatun jatkokyselyn vastausprosentiksi nousi 78%. Kiitos siitä! Tulokset analysoidaan ja niistä tullaan tiedottamaan ohjelman verkkosivuilla.

Yhtenä nostona jo tässä vaiheessa voidaan sanoa, että 89% työnantajista on tyytyväisiä Paikka auki -työntekijöiden työskentelyyn ja 96% kokee, että heidän työllä on ollut merkitystä järjestön toiminnan kannalta.

Jatkoaikaa työntekijäkyselyyn vastaamiselle

Paikka auki -työntekijöille lähetetyn kyselyn vastausaikaa on pidennetty 13.12.2019 saakka.

Kannustattehan työntekijöitä vastaamaan kyselyyn, koska tulokset ovat erittäin tärkeitä ohjelman jatkuvuuden kannalta. Kysely on lähetetty jokaiselle sähköpostitse.

Osallisuus -blogisarja

Koko Paikka auki -ohjelma perustuu ajatukselle osallisuuden vahvistumisesta. Uusia näkökulmia kartoittaaksemme, pyysimme useita henkilöitä kirjoittamaan aiheesta blogisarjaamme. Blogiteksteissä haemme vastauksia kysymyksiin, miten osallisuus voi vahvistua nimenomaan työssä, työpaikoilla ja työn avulla.

Lue lisää

Paikka auki -työntekijän rekrytointi

Mitkä ne kriteerit palkattavalle työntekijälle olivatkaan? Mikä oli osatyökykyisen määritelmä? Mitä kautta työntekijän voi rekrytoida? Nämä ja työilmoituksen sisältövinkkejä löydät nettisivuiltamme.

Lue lisää

En ansvarsfull arbetsgivare

Vi har nu översatt modellen för en ansvarsfull arbetsgivare på svenska också. Modellen är utvecklad speciellt för arbetsgivare som anställer personer med särskilda sysselsättningssvårigheter. Modellen hittas på programmets hemsida och Innobyns webbtjänst.

Lue lisää

Mentorointisivut

Avustusehdotusten saavuttua odotellaan päätökset. Sitten alkaa rekrytointi ja rekrytoinnin jälkeen ajankohtaiseksi tulee työntekijän mentorointi. Käy ottamassa kattavat vinkit talteen nettisivuiltamme!

Lue lisää

Hyvä työ

Paikka auki -ohjelmassa tuetaan sekä työntekijöitä että työnantajia tekemään avustusohjelman työsuhteista mahdollisimman mielekkäitä.

Olemme koonneet työnantajille ja työntekijöille avuksi vastuullisuuden mallit, infovideoita ja blogisarjan hyvästä työstä.

Lue lisää

Paikka auki -tarinoita

Paikka auki -tarinat ovat avustuksella palkattujen työntekijöiden sekä heidän työnantajiensa kokemuksia ohjelmasta.

Ohjelma antaa ainutlaatuisen tilaisuuden osatyökykyisille, nuorille ja sote-järjestöille ympäri Suomen.

Lue lisää

Kasarmintie 15
90130 Oulu
puh. 044 746 2106

Yliopistonkatu 5, 7.krs
00100 Helsinki
puh. 044 744 3567
www.paikka-auki.fi/
paikkaauki@nuortenystavat.fi

Nuorten Ystävät - Huomista varten   Tuettu Veikkauksen tuotoilla