Pönkkä
Koulutukset, infot ja vierailut

Koulutukset, infot ja vierailut

Pönkän työ- ja opintoyksikön kautta tutustutaan säännöllisesti eri työpaikoille, oppilaitoksiin ja rekrytointimessuille sekä järjestetään infotilaisuuksia ja erilaisia ryhmiä opintojen tueksi. Pönkän avulla voit suorittaa esimerkiksi tietokoneen käyttäjän A-kortin, hygieniapassin tai erilaisia ensiapukoulutuksia.

Räätälöimme ryhmiä ja koulutuksia jäsentemme tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Kevät 2020:

  • Henkilökohtaista atk-opetusta jäsenille ti, ke ja to. Huom! Juhan opetuksessa mahdollisuus suorittaa tietokoneen ajokortteja. Kysy lisää & varaa aika Juha Kyllöseltä!

  • Opinjanoiset kokoontuu kerran kuukaudessa tiistaisin klo 16-18. Ryhmään voivat osallistua kaikki opiskelemassa olevat tai opintoja suunnittelevat ja niistä haaveilevat.

  • Opintoretriitti on hiljaisen työskentelyn ryhmä, jossa voit tehdä opintoihin liittyviä tehtäviä, lukea tai kirjoittaa. Ryhmässä käytetään Pomodore-tekniikkaa. Kokoontumiset torstaisin klo 13.15-15.15.
  • Työhönhakuvalmennusta tarjolla keskiviikkoisin klo 9.15-11. Työhönhakuvalmennuksen aiheet 5.2., 18.3. ja 22.4: Työnhaun prosessi, 12.2., 25.3. ja 29.4.: Oman osaamisen kartoitus, 19.2., 1.4. ja 6.5.: CV + työhakemus, 26.2., 8.4. ja 13.5.: Työhaastattelu ja 11.3., 15.4. ja 20.5.: Työelämän pelisäännöt. Voit osallistua yhteen tai useampiin. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

  • Työnhakupajat torstaisin klo 9.15-11. Työnhakupajassa voit työntekijän ohjauksella mm. etsiä sopivia työpaikkoja, työstää cv:tä ja hakemuksia tai luoda itsellesi LinkedIn profiilin. 

  • Perjantai-infoissa klo 13 esittäytyvät eri toimijat, järjestöt, oppilaitokset sekä työnantajat.

  • Kummikoulutus. Koulutus on sekä vanhoille että uusille kummijäsenille. Kummit ovat tärkeässä roolissa. He voivat mm. osallistua vieraiden vastaanottamiseen, talon esittelyyn ja toimia uusien jäsenten tukena. Koulutuksen kesto 5 x 5h. Kokoontumisista ilmoitetaan myöhemmin. Lisätietoja Taijalta. 

  • C++-ohjelmoinnin perusteet keskiviikkoisin klo 10-11 (ruokailun jälkeen mahdollisuus yksityiseen tukiopetukseen). Ennakko-osamista ei tarvita. Kokoontumisista ilmoitetaan myöhemmin. Kurssille osallistujien toivotaan sitoutuvan kurssiin koko ajaksi.

  • SOME-koulutusta tarjolla keskiviikkona 13.5. klo 12.30. Kouluttajana Nuorten Ystävien viestintä.