Lasten ja nuorten ryhmäasuminen

PikkuKarelia

Imatra

PikkuKarelia, Imatra

Yhteystiedot

PikkuKarelia

Uhrikuja 6
55800 Imatra
050 4385 413

Palveluvastaava
Anne-Marie Syrjänen
050 438 7417

Palvelujohtaja
Tiina Lotvonen
044 7341 715

PikkuKarelia on Imatralla sijaitseva turvallinen ja viihtyisä pienryhmäkoti alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille, joille ei voida järjestää asumista lapsuudenkodissa tai ammatillisessa perhehoidossa voimakkaasti tuettunakaan. Pienryhmäkodissa on neljä asiakaspaikkaa.

PikkuKarelian lasten tuen tarve voi johtua kehitysvammasta tai siihen liittyvistä muista vaikeuksista, kuten neuropsykiatrisista tai kommunikaatiovaikeuksista, mielenterveysongelmista tai traumatisoitumisesta.

Kasvatuksellinen kuntoutuksemme PikkuKareliassa tähtää lasten ja nuorten toimintakyvyn ja omatoimisuuden lisäämiseen, omien tunteiden tunnistamiseen ja hallintaan sekä sosiaalisten taitojen ja elämänhallinnan kehittymiseen.

Yksilöllisen arjen perustana on kuntoutussuunnitelman pohjalta räätälöity viikko-ohjelma, jossa huomioidaan asukkaan omat toiveet sekä avun, tuen ja ohjauksen tarpeet. Henkilökohtaisia viikko-ohjelmia täydentävät yksikön yhteiset vapaa-ajan toiminnat, joilla tuemme asukkaidemme sosiaalista vuorovaikutusta sekä osallisuutta. Osallistumme erilaisiin yksilöllisiin harrastuksiin, tapahtumiin ja retkiin. Asukkaidemme itsemääräämisoikeus on keskeisessä osassa arjessamme. Lapset ja nuoret pääsevät vaikuttamaan toiminnan ja tapahtumien suunnitteluun.

Toteutamme kuntoutuksessa dialogista ohjausta sekä voimaannuttavaa vuorovaikutusta. Neuropsykiatrisen ohjauksen ja yksilökeskeisen elämän suunnittelun avulla asukkaamme oppivat käyttämään omia voimavarojaan ja suuntaamaan toimintansa tulevaisuuteen. Käytössämme ovat esimerkiksi puhetta tukevat tukiviittomat, kuvat sekä sosiaaliset tarinat. Henkilökunnan koulutuksessa on huomioitu haastavien tilanteiden ennakointi sekä hallinta ART- ja AVEKKI-toimintamallien mukaisesti. Perheiden kanssa toteutettava kasvatuskumppanuus on tiivistä ja luottamuksellista.

PikkuKarelia sijaitsee tavallisella asuinalueella, jossa palvelut ovat lähellä. Jokaisella lapsella on oma huone sekä kylpyhuone. Oman huoneensa lapset saavat sisustaa mieleisekseen.