Perheille suunnattu toiminta

Perheille suunnattu toiminta

Vanhempien Akatemia

Torikatu 28
90100 Oulu

050 5685 410

vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi 

Kurkistus vuorovaikutukseen

Tervetuloa Kurkistus Vuorovaikutukseen- liikuntaleikkituokioon.Tule tutustumaan lapsesi kanssa (3-6-v) leikin, liikkeen, kosketuksen ja tunteiden maailmaa.

Kosketuskokemuksen kautta lapsen ja aikuisen välille muodostuu kehollinen vuorovaikutussuhde, joka on yksi vuorovaikutuksen osa-alue.  Onnistumisen kokemukset ja tyytyväisyys omaan suoritukseen lisäävät vuorovaikutustaitoja ja uusien asioiden oppiminen on aina itsetuntoa kohottava kokemus ja kannustaa tekemään lisää. Liikunnan keinoin voidaan tukea oppimisvalmiuksia, vuorovaikutustaitoja, tunne-elämän taitoja sekä motorisia taitoja.

Sosiaalisten tilanteiden hallinta ja tarkoituksen mukainen toiminta ryhmässä vaativat mm. tarkkaavaisuutta, hahmotuskykyä, reagointinopeutta, kommunikointikykyä ja oman aktiivisuuden säätelyä.

Tuokiossa ei käytetä välineitä vain sinä, minä ja tämä tila. Tuokion aikana tuetaan lasta löytämään omat vahvuudet sekä keinoja stressin säätelyyn, tunteiden säätelyyn, aisti-informaation säätelyyn jne.

Tuokion ohjaajana toimii Sari Kuivas fysioterapeutti, Sherborne -liikunnan kouluttaja.

1.ryhmä: la 5.10.2019 ja la 12.10.2019 klo 10.00-11.00. Ilmoittautumiset 1. ryhmään viimeistään 1.10.2019 mennessä: essi.niemi@nuortenystavat.fi tai p. 044 7341 435

2.ryhmä: la 9.11.2019 ja 16.11.2019 klo 10.00-11.00. Ilmoittautumiset 2. ryhmään viimeistään 5.11.2019 mennessä: essi.niemi@nuortenystavat.fi tai p. 044 7341 435

Lisätietoa: essi.niemi@nuortenystavat.fi ja p. 044 7341 435 tai vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi ja p. 050 5685 410

Tulostettava tiedote tästä

 

Perheliikuntakurssi vanhemmille ja alakouluikäisille lapsille

Perheliikuntakurssi on suunnattu vanhemmille ja heidän alakouluikäisille lapsilleen. Kurssin tavoitteena on tarjota monipuolista, mukavaa ja sopivasti pienen hien pintaan nostattavaa liikuntaa vanhemmille ja heidän alakouluikäisille lapsilleen. Kurssille ovat tervetulleita kaikki oululaiset perheet, jotka ovat kiinnostuneita perheen kanssa yhdessä liikkumisesta. Aikaisempaa liikuntataustaa ei tarvita aikuisille eikä lapsille, liikkua voi omien voimiensa ja kykyjensä mukaan.

Perheliikuntaryhmä kokoontuu kerran viikossa sunnuntaisin. Ryhmässä viihdytään monipuolisesti erilaisten liikunnallisten toimintojen parissa. Perheliikuntakurssi on osallistujille maksuton.

Tapahtumakalenterista löytyy tietoa tulevista Perheliikuntakursseista.

Teemaliikuntakurssi vanhemmille ja yläkouluikäisille nuorille

Teemaliikuntakurssi on suunnattu vanhemmille ja heidän yläkouluikäisille nuorilleen. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden tutustua neljään mielenkiintoiseen ja hauskaan liikuntalajiin. Tavoitteena on, että osallistujat saavat positiivisia ja mukavia kokemuksia ohjatusta liikunnasta ja ryhmässä toimimisesta ja löytävät mahdollisesti sellaisen liikuntalajin, jonka parissa voisivat viihtyä jatkossakin.

Kursseille ovat tervetulleita kaikki Oulun alueen nuoret ja vanhemmat, jotka ovat kiinnostuneita liikkumisesta ja uusiin lajeihin tutustumisesta. Aikuinen voi osallistua kurssille myös oman kummilapsensa tai muun läheisen nuoren kanssa. Aikaisempaa liikuntataustaa ei tarvita aikuisilla eikä nuorilla, osallistua voi omien voimiensa ja kykyjensä mukaan. Nimensä mukaisesti kurssin liikun­talajit vaihtelevat vuodenaikojen ja osallistujien toiveiden mukaisesti.

Teemaliikuntakurssi on osallistujille maksuton. Tapahtumakalenterista löytyy tietoa tulevista Teemaliikuntakursseista.

Teatteria, teatteria! -kurssi perheille

Kiinnostaako kurkistaa kulisseihin, saada kokemus esityksen tekemisen prosessista ja näyttämölle astumisesta? Vanhempien Akatemia järjestää yhteistyössä Oulun kaupunginteatterin kanssa perheille suunnatun sukelluksen teatterin maailmaan.Mukaan toivotaan isiä ja äitejä ja perheen yli 9-vuotiaita lapsia.

Vetäjinä toimivat Oulun kaupunginteatterista dramaturgi Jukka Heinänen ja ohjaaja Heta Haanperä. Teatteria, teatteria! on osallistujille maksuton.

Tapahtumakalenterista löytyy tietoa tulevista Teatteria -kursseista.

Retket ja tapahtumat

Vanhempien Akatemia järjestää Oulun alueen lapsiperheille retkiä ja tapahtumia mm. kesäkuussa tehdään perheiden kanssa kesäretki Hailuotoon.