Mutteri
NY

Mutteri

Muhos

Mutteri, Muhos

Yhteystiedot

Mutteri-hanke

Valtatie 9
91500 Muhos

mutteri@nuortenystavat.fi
etunimi.sukunimi@nuortenystavat.fi


Projektipäällikkö

Jaana Paloviita
050 3828 874

Työhönvalmentajat
Virpi Nuojua (matalan kynnyksen toiminta)
044 7342 078 (1.9.2022 alkaen)

Jarkko Lehmikangas (yritysyhteistyö)
044 9016 202

Virpi Kukkonen (kuntayhteistyö)
044 7342 079

  

Muhoksen keskustassa sijaitseva Mutteri on yhden oven polku kohti työelämää, opintoja tai oikeaa etuutta ja työnantajia unohtamatta. Mutteriin ovat tervetulleita kaikki työikäiset muhoslaiset työttömät tai työttömyysuhan alla olevat sekä alueen työnantajat ja oppilaitokset.

Mutteri:

  • tavoittaa tukea tarvitsevat muhoslaiset yhteistyössä eri toimijoiden kanssa
  • tarjoaa kohtaamispaikan, jossa voi suunnitella omaa tulevaisuuttaan
  • auttaa oman alan löytämisessä, koulutukseen hakeutumisessa ja opintojen nivelvaiheissa
  • edistää työelämävalmiuksia ja kiinnittymistä työelämään
  • valmentaa työnhakijoita ja työnantajia yksilöllisesti jatkopolkujen löytämiseksi.

Mutterin toiminnassa olennaista on yksilöllisyys, vertaistuki ja aito läsnäolo. Valmennuksen avulla madalletaan työnantajien kynnystä uuden työntekijän palkkaamiseen. Parhaimmillaan työnantajat saavat valmennuksen avulla omiin tarpeisiin valmennettua ja koulutettua työvoimaa. Työnantajat saavat tukea valmennussuunnitelman toteuttamisessa ja työllistämisessä sekä apua mahdollisten eteen tulevien haasteiden selättämisessä.

Toiminta

Mutterissa kohtaamme kaikki yksilöllisesti ja annamme aikaa. Työhönvalmentajat tekevät myös jalkautuvaa työtä. Missä meitä tarvitaan, sinne mennään!

Tiiviillä verkostoyhteistyöllä työhallinnon, sosiaali- ja terveystoimen, oppilaitosten, yritysten ja yhteisöjen kanssa varmistamme tarvittavat monialaiset palvelut. Yritys- ja työnantajayhteistyön avulla sinulla on mahdollisuus päästä yhteyteen alueen työnantajien kanssa. Työnantajayhteistyö on aitoa kontaktien luomista sinun työllistymisesi edistämiseksi. Työnantajien tarpeet on kartoitettu valmiiksi, jotta osaamme yhdessä valmentautua juuri oikealla tavalla avoimena olevaan työtehtävään.

Hankkeen toimintaa rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto, toimintalinja 3 Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus, erityistavoite 6.1., nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen edistäminen Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta 31.12.2022 saakka. Osarahoitukseen osallistuu Muhoksen kunta ja Nuorten Ystävät.