Ajankohtaista

14.11.
Ajankohtaista

Nuorten Ystävien korkein huomionosoitus Kehitysvammaisten Palvelusäätiön toimitusjohtaja Markku Virkamäelle

Nuorten Ystävien pääsihteeri Arja Sutela luovutti Tampereella 9.11.2017 yhdistyksen korkeimman huomionosoituksen Pro pueris septentrionalibus, Pohjoisen lapsen puolesta -mitalin Kehitysvammaisten Palvelusäätiön pitkäaikaiselle toimitusjohtajalle Markku Virkamäelle.

Toimitusjohtaja Markku Virkamäki, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö

Markku Virkamäki on toiminut Kehitysvammaisten Palvelusäätiön toiminnanjohtajana sekä toimitusjohtajana yhteensä 20 vuoden ajan. Virkamäki on arvostettu asiantuntija, kokenut ammattilainen sekä peloton kansalaisaktivisti, joka on taistellut vammaisten oikeuksien puolesta kaksi vuosikymmentä. Virkamäki tuntee vammaisten henkilöiden arjen, sen ilot ja ongelmakohdat. Työtovereiden ja yhteistyökumppaneiden mukaan Virkamäki on työlleen omistautunut ammattilainen, joka työskentelee suurella sydämellä itseään säästelemättä.

Virkamäki on seurannut aitopaikalta, miten vammaisten kohtelu on muuttunut Suomessa hyväksyvämpään suuntaan. Virkamäki ei kuitenkaan epäröi tuoda esille yhteiskuntamme epäkohtia, joissa vammaisia henkilöitä ei kohdella oikeudenmukaisesti. Virkamäen mukaan vaikeinta on ollut nähdä, mitä palvelujen kilpailuttaminen on Suomessa tehnyt vammaisten ihmisten oikeuksille ja arjelle. Räikeimmillään Virkamäki vertaa vammaisten palvelujen kilpailuttamista 1930-luvun huutolaiskauppoihin.

- Vammaisista ja heidän palveluistaan on tullut kauppatavaraa, jolla tehdään vain voittoa. Tämä on suuressa ristiriidassa vammaisten ihmisten elämänmittaisen avun ja tuen tarpeen kanssa, Virkamäki toteaa.

Virkamäki on vammaisjärjestöjen EI MYYTÄVÄNÄ -kansalaisaloitteen alullepanija. Kansalaisaloite kerää nimiä vammaisten oikeuksien puolesta ja aloitteen tarkoituksena on saada hankintalaki poistettua vammaisten ihmisten elämänmittaisista, välttämättömistä palveluista. Kansalaisaloite saavutti lokakuussa 50 000 allekirjoitettua kannatusilmoitusta ja aloitteen ehdottama lakimuutos vammaisten välttämättömän avun ja tuen rajaamiseksi kilpailutuksen ulkopuolelle etenee eduskunnan käsiteltäväksi. Markku Virkamäki on tehnyt pitkäjänteistä ja periksiantamatonta vaikuttamistyötä kansalaisaloitteen edistämiseksi.

Kiitoksena merkittävästä, arvokkaasta ja periksiantamattomasta työstä heikommassa asemassa olevien sekä apua ja tukea tarvitsevien lasten, nuorten ja perheiden hyväksi Nuorten Ystävät ry:n hallitus on myöntänyt toimitusjohtaja Markku Virkamäelle yhdistyksen korkeimman huomionosoituksen, Pro pueris septentrionalibus, Pohjoisen lapsen puolesta -mitalin.

 

Lisätietoja:

Nuorten Ystävien pääsihteeri
Arja Sutela, p. 040 5132 676, arja.sutela@nuortenystavat.fi