Ajankohtaista

9.9.
Ajankohtaista

Nuorten Ystävät koordinoi Paikka auki II –avustusohjelmaa

Veikkauksen tuotoilla rahoitettu Paikka auki II -koordinaatiohanke myönnettiin toteutettavaksi vuosina 2018-2021 Nuorten Ystäville. Koordinaatiohankkeen tehtävänä on koordinoida myöskin Veikkauksen tuotoilla rahoitettua Paikka auki II -avustusohjelmaa.

Avustusohjelman tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle työelämän ulkopuolella olevalle nuorelle (alle 30v.) ja osatyökykyiselle työnhakijalle määräaikainen työsuhde sosiaali- ja terveysalan järjestössä sekä edistää heidän työelämävalmiuksiaan ja työllistymismahdollisuuksiaan jatkossa.

Koordinaatiohanke toimii neuvonantajana ja kokemusten jakamisen paikkana avustusohjelmassa mukana oleville nuorille ja osatyökykyisille sekä sosiaali- ja terveysalan järjestöille.

Hanke käynnistyi elokuussa 2018 viiden työntekijän voimin kahdella paikkakunnalla. Hankkeen ohjelmapäällikkö, ohjelmakoordinaattori ja viestintäkoordinaattori työskentelevät Oulussa, toinen ohjelmakoordinaattori ja tutkija työskentelevät Helsingissä.

Koordinaatiohankkeen tehtävät

Koordinaatiohankkeen tavoitteet

Erillishaussa rahoitusta ohjelmakaudelle 2018-2019 sai 167 sosiaali- ja terveysalan järjestöä 213 nuoren tai osatyökykyisen henkilön palkkaamiseen. Ohjelmakaudelle 2019-2020 avustuksen saaneet järjestöt julkaistaan vuoden 2018 lopussa.

Paikka auki -avustusohjelman ensimmäisellä kaudella, vuosina 2014-2017, järjestöihin palkattiin yhteensä yli 800 henkilöä.

Lisätiedot:
Ohjelmapäällikkö
Marjo Riitta Tervonen
p. 040 7005 163
marjoriitta.tervonen(at)nuortenystavat.fi
www.nuortenystavat.fi/paikkaauki