Ajankohtaista

30.1.
Ajankohtaista

Jari Sinkkonen: Kiintymyssuhteet elämänkaaressa 12.2.2019 OULU

Vanhempien Akatemia® järjestää luentotilaisuuden, jossa aiheena on kiintymyssuhteet elämänkaaressa. Luennoitsijana toimii lastenpsykiatri Jari Sinkkonen.

Ihminen tarvitsee läheisyyttä, turvaa ja lohdutusta läpi koko elämän. Vauva suojautuu vaaroilta pysyttelemällä hoivaajan lähellä. Tätä välttämätöntä suhdetta kutsutaan kiintymyssuhteeksi. Varhain omaksutut sisäistetyt kiintymyssuhdemallit ovat psyykkisiä rakenteita, joilla on taipumus pysyä samanlaisina silloin, kun olosuhteetkin ovat samanlaiset. Turvallinen kiintymys voi muuttua turvattomaksi, jos elämä muuttuu epävakaaksi. Onneksi päinvastainenkin suunta on mahdollinen: turvattomasti kiintynyt ihminen voi löytää korjaavan suhteen jostakusta läheisestä – tai toisinaan terapeutista.

Kiintymyssuhteet heijastuvat kaikkiin ihmisten välisiin vuorovaikutussuhteisiin vauvasta vanhuuteen saakka. Niillä on merkitystä toverisuhteille, seurustelusuhteille, ja vanhemmuudelle. Turvallisuuden tarve on otettava huomioon kaikessa ihmisen hoitamisessa. Entä onko some- ja kännykkäriippuvuus seurausta ihmisen turvallisuudentarpeesta? Myös taiteella, erikoisesti musiikilla, on suuri merkitys turvallisuustekijänä.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen 8.2.2019 mennessä oheisen linkin kautta: https://my.surveypal.com/Jari-Sinkkonen-12.2.2019

Luentoa on mahdollista seurata myös suoratoistona internetin välityksellä (200 osallistujaa), ilmoittautuminen 8.2.2019 mennessä oheisen linkin kautta: https://my.surveypal.com/Verkkoluento-Jari-Sinkkonen-12.2.2019

Aika: 12.2.2019 17:00 - 19:00
Tapahtumapaikka: Oulun Yliopiston Saalastinsali (Pentti Kaiterankatu 1, Oulu)
Lisätietoja: vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi ja p. 050 5685 410


TERVETULOA!