Ajankohtaista

5.12.
Ajankohtaista

STEA julkaisi avustusehdotuksena vuodelle 2020

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn avustusehdotus vuodelle 2020 on julkaistu. STEAn ehdotuksen mukaan Nuorten Ystävät ry saa avustusta ensi vuonna 1 849 501 euroa.

STEA ehdottaa Nuorten Ystävät ry:lle yleisavustusta 287 180 euroa, johon sisältyy kahden ESR-hankkeen omavastuuosuudet.

Kohdennettua toiminta-avustusta ehdotetaan:

 
Käynnissä olevista kehittämishankkeistamme avustuksen saavat Paikka auki II -koordinaatiohanke, 361 000 euroa sekä yhdessä Oulun Kriisikeskuksen kanssa toteutettava Verto-hanke, 227 000 euroa. Avustusehdotus sisältää myös 60 000 euron rahoituksen kahden nuoren tai osatyökykyisen työntekijän palkkaamiseen järjestön palvelukseen sekä 9 111 euron investointiavustuksen Nuorten Ystävät ry:n keskustoimiston korjauskuluihin.

Nuorten Ystävät ry:n pääsihteeri Arja Sutela on erityisen iloinen siitä, että Kajaanin klubitalo Tönärin toiminnan jatko varmistui, sillä avustusehdotus sisältää yhden henkilötyövuoden lisäyksen Tönärin rahoitukseen ensi vuodelle.

– Tönärin toiminnan jatkuminen tuo varmasti säästöjä Kajaanin kaupungille pienempinä sote- ja työllisyysmenoina. Ilahduttavaa on sekin, että voimme palkata ensi vuonna kaksi työelämän ulkopuolella olevaa nuorta tai osatyökyistä järjestömme yleishyödyllisiin tehtäviin ja edistää heidän työelämävalmiuksia ja jatkotyöllistymismahdollisuuksia, Sutela toteaa.

Lopullisen päätöksen ensi vuoden avustuksista tekee sosiaali- ja terveysministeriö alkuvuodesta 2020.