Ajankohtaista

15.1.
Ajankohtaista

Kaikkien Kesäfestari vammaisystävällinen tapahtuma vuonna 2019

 

Kuvassa kaikki palkitut Kaikkien Kesäfestari -tapahtuman järjestäjät ja vammaisneuvoston edustajat.

Oulun kaupungin vammaisneuvosto on valinnut Kaikkien Kesäfestari -tapahtuman vuoden 2019 vammaisystävälliseksi tapahtumaksi. Nuorten Ystävät oli yksi tapahtuman järjestäjistä.

Vammaisneuvoston puheenjohtaja Lasse Jalonen kiitti tapahtumaa esteettömyydestä ja saavutettavuudesta. Esimerkiksi pyörätuolin käyttäjät oli otettu hyvin huomioon.

Nuorten Ystävistä tunnustusta olivat vastaanottamassa vastaava työhönvalmentaja Taija Hirvonen ja kesäfestarilla vapaaehtoisina toimineet Jani Visuri ja Jouko Romppainen. Tapahtumaa olivat järjestämässä myös Caritas-Säätiö, Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry, Oulun kaupungin nuorisopalvelut ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Kaikkien Kesäfestari Oulun Kuusisaaressa kesäkuussa keräsi parisen tuhatta osallistujaa. Nuorten ja koko perheen ilmaistapahtuma jatkoi Tahkokankaan palvelukeskuksessa jo 15 vuoden ajan järjestetyn nuorten kesäjuhlan perinteitä. Se siirtyi uuteen paikkaan Kuusisaareen ja laajeni kaikille avoimeksi esteettömäksi tapahtumaksi. Kesäfestari pidetään jälleen ensi kesänä 10.6. Kuusisaaressa.

Oulun kaupungin vammaisneuvosto on jakanut tunnustusta vuodesta 1993. Ensimmäistä kertaa se annettiin tapahtumalle.