7.12.
Ajankohtaista

STEA julkaisi avustusehdotuksensa vuodelle 2021

 

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn avustusehdotus vuodelle 2021 on julkaistu. STEAn ehdotuksen mukaan Nuorten Ystävät ry saa avustusta ensi vuonna 1 744 239 euroa. STEA ehdottaa Nuorten Ystävät ry:lle yleisavustusta 278 547 euroa.

Kohdennettua toiminta-avustusta ehdotetaan:


Käynnissä olevista kehittämishankkeistamme avustuksen saavat Paikka auki II -koordinaatiohanke, 355 000 euroa sekä Verto-hanke, 244 000 euroa. Avustusehdotus sisältää myös 91 000 euron rahoituksen kolmen nuoren tai osatyökykyisen työntekijän palkkaamiseen järjestön palvelukseen.

­– Olen erittäin iloinen, että STEA jälleen osoittaa arvostusta ja luottamusta Nuorten Ystävät ry:n työtä kohtaan. Erityisesti minua ilahduttaa päihteitä käyttäneiden henkilöiden ja heidän omaistensa vertaistukeen perustuvan Verton saama jatkorahoitus ja lisäresurssi. STEAn avustuksen turvin järjestömme voi jatkaa työskentelyään niin lapsiperheiden, vaikeimmassa työmarkkina-asemassa olevien, päihteidenkäyttäjien sekä muuten tukea tarvitsevien ihmisten kanssa. Tästä on hyvä jatkaa työtä, toteaa pääsihteeri Arja Sutela.

Lopullisen päätöksen ensi vuoden avustuksista tekee sosiaali- ja terveysministeriö alkuvuodesta 2021.