24.2.
Ajankohtaista

Virtuaalisten järjestömessujen aikataulu julkaistu - kahden päivän aikana yli 130 tapahtumaa

 

Suomessa ensimmäistä kertaa toteutettavat osallisuutta ja hyvinvointia lisäävät Virtuaaliset järjestömessut järjestetään 2.–3. maaliskuuta. Järjestömessut tarjoilee verkossa yli 130 tapahtumaa 53 järjestöltä tai sen toimintayksiköltä.

Tapahtumapäivinä tullaan kuulemaan erilaisia asiantuntija- ja kokemuspuheenvuoroja. Kokonaisuudessaan messut ovat sarja yksittäisiä, järjestöjen tuottamia tapahtumia, luentoja, työpajoja tai videoita. Teemat, kuten tukiperhetyö, kansainvälinen vapaaehtoistyö, seksuaalikasvatus, vanhemmuus ja päihteet, kiusaaminen koulussa tai töissä sekä työllisyyden hoito, näkyvät messuohjelmassa. Virtuaalimessut ovat sekä vieraille että sen järjestäjille avoimet ja maksuttomat. Osallistuminen tapahtuu valitun ohjelmalinkin kautta osoitteessa jarjestomessut.fi. Osa tapahtumista vaatii ilmoittautumisen ennakkoon.

Järjestäjien yhteisenä tavoitteena on lisätä osallisuutta ihmisten arkeen. Virtuaalimessujen avulla halutaan nostaa esille järjestöjen rooli osallisuuden lisääjinä. Messujen suojelijana ja avaustilaisuuden puheenvuoron pitäjänä toimii sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen

– Monipuolinen messuohjelma tuo esiin järjestöjen laadukkaan ja vaikuttavan työn osallisuuden mahdollistajina. Olemme saaneet jo paljon positiivista palautetta siitä, että kaiken kokoisilla ja erilaisilla järjestöillä on mahdollisuus päästä esille fyysisestä sijainnista riippumatta. Korona-aikaan tällainen tarve on selkeästi korostunut, ja virtuaalisille järjestömessuille toivotaan myös vahvasti jatkoa, projektipäällikkö Sanna Laine Nuorten Ystävät ry:stä kertoo.

Messut näyttävät järjestökentän moninaisen roolin niin viranomaistyön, päätöksenteon, ihmisen elämän ja hyvinvoinnin sekä vapaa-ajan tukena. 

Virtuaalisten järjestömessujen järjestelyissä ovat mukana Nuorten Ystävät ry:n VALPAS 2, Itä-Lapin kuntayhtymän High Five sekä Ranuan kunnan Hyvää huomista! -hankkeet.

Tutustu ja osallistu ohjelmaan!