21.5.
Ajankohtaista

Oulun Pohjankartanon yläkoulun oppilaskunta tukee nuorten mielenterveyttä NY ry:n Taikasauvatoiminnan kautta

 

Oulun Pohjankartanon yläkoulun oppilaskunta on päättänyt lahjoittaa syksyllä 2020 kerätyt taksvärkkivarat Nuorten Ystävien toimintaan. Varat ohjataan Nuorten Ystävät ry:n Taikasauvatoiminnan kautta nuorten mielenterveyskuntoutujien harrastuksien ja opiskelun tukemiseen.

– Olemme puhuneet oppilaskunnan hallituksessa nuorten mielenterveyden ongelmien ehkäisemisen lisäksi lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemisesta. On hienoa, että lahjoitus käytetään lasten ja nuorten mielenterveyden tukemiseen sekä harrastus- ja opiskelumenoissa avustamiseen Oulun seudulla, kertoo Pohjankartanon yläkoulun oppilaskunnan vastuuopettaja Sakari Nikula.

Pandemia-aika näyttää lisänneen nuorten mielenterveyden haasteita ja tuen tarvetta. Nuorten Ystävien toiminnassa on mukana paljon nuoria, jotka tarvitsevat tukea mielenterveyden haasteista kuntoutumiseen, harrastuksiin, opiskeluun tai työelämään.

– Nuoret tuntevat nuorten maailman ja he näkevät myös sen kipukohdat käytännössä. Haluamme kiittää Pohjankartanon yläkoulun oppilaskuntaa ja käytämme lahjoitetut varat juuri toivottuun tarkoitukseen, lupaa Nuorten Ystävät ry:n järjestösuunnittelija Lassi Kangasluoma.

Lisää Nuorten Ystävät ry:n Taikasauvatoiminnasta ja lahjoittamisesta voit lukea täältä