18.8.
Ajankohtaista

Vinkkeliviikko 30.8.–3.9.2021 esittelee Muhoksen ainutlaatuisen työllisyys- ja opintopalvelukeskuksen toimintaa – ohjelmassa nonstop-tapaamisia, asiantuntijapuheenvuoroja, verkkotilaisuuksia ja kulttuuria

 

Työllisyys - ja opintopalvelukeskus Vinkkeli käynnisti toimintansa Muhoksella keväällä 2021, kun Nuorten Ystävät ry aloitti Muhoksen kunnan kanssa työllisyyspalveluiden keskittämisen osana valtakunnallista työ- ja elinkeinoministeriön toteuttamaa kuntakokeilua. Talon virallisia avajaisia päästään nyt vihdoin viettämään kokonaisen Vinkkeliviikon ajan 30.8.–3.9.2021. Viikon jokaiselle arkipäivälle on tarjolla Vinkkelin eri palveluita esittelevää toimintaa, asiantuntijapuheenvuoroja, nonstop-tapaamisia, kädentaitopaja ja kulttuuritoimintaa. Viikko on suunniteltu vallitsevat koronarajoitukset huomioon ottaen ja tarvittaessa ohjelma siirtyy Vinkkelin ulkotiloihin sekä verkon äärelle.

Maanantaina 30.8. vietetään avoimien ovien päivää klo 9–15. Ohjelmassa on erityisesti nuorille ja kouluryhmille suunnattuja tietopaketteja Vinkkelin toiminnasta Mikä ihmeen Vinkkeli, Mikä ihmeen Ohjaamo? -teemalla.

Tiistaina 31.8. on luvassa kaikkien Muhoksen kuntalaisten päivä; klo 12 alkaen tarjolla on nonstop-tapaamisia Kelan palveluiden, sosiaalipalveluiden, ammatinvalintapsykologin, opinto-ohjaajan, kuntakokeilun omavalmentajien, terveydenhoitajan, liikuntaneuvojien sekä kehittämishanke Mutterin ja nuorten ohjaus- ja neuvontapalvelu Ohjaamon työntekijöiden kanssa.

Keskiviikkona 1.9. suunnataan katse Muhoksen alueen yrittäjiin sekä yrittäjyydestä haaveileviin. Päivän aikana jaetaan tietoa yrittäjyyden eri vaihtoehdoista. Lisäksi yrittäjille on saatavilla tietoa muun muassa työkokeilusta ja palkkatuesta. Päivän aikana kuullaan Oulun Osuuspankin asiantuntijapuheenvuoro kevytyrittäjyydestä.

Illalla siirrytään Vinkkelin läheisyydessä sijaitsevaan Koivu ja Tähti -kulttuurikeskukseen, jossa kuullaan klo 18 alkaen hyvinvointiin sekä psyykkiseen valmennukseen erikoistuneen kouluttaja Lasse Kukkosen puheenvuoro Miten menestytään yhdessä ja nautitaan matkasta? Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen, ensimmäiset 100 henkilöä pääsee mukaan. Ilmoittaudu mukaan tästä
Päivän yhteistyökumppanina on Muhoksen Yrittäjät, jonka Youtube-kanavalta voi seurata Lasse Kukkosen puheenvuoron livestriimia myös etänä.

Torstaina 2.9. klo 10–11 Nuorten Ystävien Mutteri-hankkeen projektipäällikkö Anne Ollikainen esittelee verkkotilaisuudessa Muhoksen ainutlaatuista työllisyyspalveluiden keskittämisen toimintamallia. Iltapäivällä järjestetään virallinen kutsuvierastilaisuus Muhoksen alueen kuntapäättäjille sekä sidosryhmille.

Perjantaina 3.9. Vinkkeliviikko huipentuu Taiteiden Yön kulttuuriteemaan. Vinkkeli liittyy mukaan Muhoksen kunnan järjestämään Taiteiden Yön ohjelmistoon. Klo 16–20 Vinkkelissä pidetään non-stop makrametyöpaja ja tehdään muita käsitöitä. Pihalla voi osallistua sumopainiin sekä lapsille suunnattuun ohjelmaan. Vinkkeli-Café tarjoilee kahvia ja pikkupurtavaa.

Ohjelmapäiviä esitellään tarkemmin Vinkkeliviikolla, seuraa somekanaviamme!

Työllisyyspalveluiden keskittäminen on osa valtakunnallista työ- ja elinkeinoministeriön toteuttamaa työllistämisen kuntakokeilua, joka kestää kesäkuuhun 2023 saakka. Kokeiluun osallistuu yhteensä 118 kuntaa, joista Muhoksen Vinkkeli on osa Oulun seudun kuntakokeilua. Kokeilun päätavoitteena on nopeuttaa työttömien työnhakijoiden työllistymistä tai ohjautumista erilaisiin koulutuksiin ja palveluihin. Se pyrkii erityisesti parantamaan pitkäaikaistyöttömien pääsyä työmarkkinoille. Vinkkeliviikko toteutetaan yhteistyössä Muhoksen kunnan kanssa.