21.9.
Ajankohtaista

Nuorten Ystävät ry ja POPsote järjestävät yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan virtuaaliset järjestömessut 9.–10.11.2021

 

Virtuaaliset järjestömessut järjestetään toisen kerran tänä vuonna. Kaksipäiväinen virtuaalitapahtuma pidetään 9.–10. marraskuuta osoitteessa jarjestomessut.fi. Tällä kertaa järjestömessut on suunnattu erityisesti Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä kunnanvaltuutetuille ja aluevaltuustoehdokkaille, mutta kokonaan verkossa toteutettavaan ohjelmaan voi osallistua kuka tahansa omalta laitteeltaan. Messutapahtuma on maksuton niin ohjelmaa tuottaville järjestöille kuin osallistujille. 

Järjestömessujen toimeenpanossa vetureina ovat Nuorten Ystävät ry sekä POPsote-hanke (Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri) yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen, Koillisen Kumppanit –hankkeen (Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry), ALVA-verkoston (Raudaskylän Kristillinen Opisto) sekä Raahen Kansalaistalo Jyty ry:n kanssa. 

Tapahtuma tehdään yhdessä – järjestöhaku on nyt auki! 

Järjestömessujen tarkoituksena on tuoda esille järjestöjen erilaisia rooleja mm. ihmisten osallisuuden lisäämisessä, hyvinvoinnin ja terveyden tukemisessa sekä sosiaali- ja terveysalan toimijoina. Toivotamme nyt valtakunnalliset, alueelliset ja paikalliset järjestöt ja yhdistykset, niin pienet kuin suuret, mukaan tuottamaan ohjelmaa messuille. Ohjelmaa tuottavat järjestöt valitsevat itse, millä tavalla tuovat esille toimintaansa ja heille tärkeitä asioita.  

Virtuaalisten järjestömessujen ohjelmassa maanantaina 9. marraskuuta esitellään valtakunnallisia ja maakunnallisia toimijoita, sote-alan ammattilaisille suunnattuja koulutuksia ja hyviä käytäntöjä sekä pidetään verkostoitumistapahtumia. Tiistaina 10. marraskuuta on vuorossa paikallisten yhdistysten esittelyt sekä kokemustoimijoiden tarinat. 

Ohjelmaa tuottavien järjestöjen tulee ilmoittautua mukaan tapahtumaan Ihimiset.fi tai Toimeksi.fi -palvelussa viimeistään 29.10.2021.  

>> Pohjois-Pohjanmaan virtuaalisten järjestömessujen verkkosivuilla on lisätietoa tapahtumasta ja ohjeita järjestöille.