15.12.
Ajankohtaista

Nuorten Ystävien Verto saa pysyvän toiminnan Ouluun ja Paikka auki -avustusohjelman potti kasvaa kahdella miljoonalla

 

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA on myöntänyt 9.12.2021 Nuorten Ystävien Verto-hankkeelle pysyvän avustuksen.

Verto tarjoaa matalalla kynnyksellä yhteisöllistä ja toiminnallista vertaistoimintaa huumeiden käyttäjille sekä heidän läheisilleen Oulussa. Lähtökohtana on kävijöiden ja heidän läheistensä osallisuuden vahvistaminen omassa elämässä ja yhteiskunnassa, sekä kokemustiedon ja vertaisuuden hyödyntäminen. 

Nuorten Ystävien kehittämishanke Verto aloitti toimintansa yhdessä Oulun Kriisikeskuksen kanssa vuonna 2018. Vuonna 2020 toiminta jatkui Nuorten Ystävien kehittämishankkeena. Hanketta on kehitetty pitkäjänteisesti asiantuntijuuteen nojaten ja kävijöiden sekä heidän läheistensä tarpeiden pohjalta. 

– Olemme todella onnellisia, että tiimimme on saanut rakennettua tällaisen toiminnan Ouluun. Neljä vuotta meni ja nyt saatiin pysyvä avustus. On huikeaa saada jatkaa toimintaa, joka on osoittautunut näiden neljän vuoden aikana äärimmäisen tarpeelliseksi. Kiitos kuuluu koko tiimille, yhteistyökumppaneille, kävijöille ja läheisille sekä tietenkin STEAlle, Verton projektipäällikkö Heidi Airaksinen iloitsee.   

Paikka auki -ohjelman avustussumma kasvaa kahdella miljoonalla eurolla vuodelle 2022 

Nuorten Ystävien koordinoima Paikka auki -avustusohjelma jatkaa myös työtään nuorten ja osatyökykyisten työllistämisen eteen. 

STEAn avustusehdotuksen mukaan Paikka auki -ohjelman kautta rahoituksen vuonna 2022 saa 180 järjestöä. Ehdotettu avustussumma on lähes 7,7 miljoonaa euroa, joka tarkoittaa kahden miljoonan euron kasvua vuoden takaisesta ehdotuksesta. 

Lue lisää uutisesta

Paikka auki -avustusohjelma on sosiaali- ja terveysministeriön avustusohjelma vuosille 2018–2022, jonka avulla työllistetään nuoria tai osatyökykyisiä sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yleishyödyllisiin työtehtäviin. Ohjelman ensimmäisen kauden 2014–2017 tulokset olivat niin hyviä, että ohjelma sai jatkoa toiselle kaudelle.

Vuodesta 2018 ohjelmaa on koordinoinut Nuorten Ystävien kokoama Paikka auki -koordinaatiotiimi. Koordinaatiotiimi tukee ohjelmassa mukana olevia sosiaali- ja terveysjärjestöjä, niissä olevia Paikka auki -työntekijöitä sekä lisää ohjelman tunnettuutta ja tuottaa uutta tietoa. 

Tieto avustussumman suuruudesta otettiin Paikka auki -tiimissä vastaan iloisin mielin: 

– On todella mahtavaa, että Paikka auki -ohjelma saa ensi vuodelle tällaisen avustussumman. Ohjelma on toimiva, joustava, arvostettu ja ennen kaikkea – vaikuttava! Hienoa, että järjestöjen toiveet on kuultu ja ohjelmaan satsataan, kertoo Paikka auki -koordinaatiohankkeen ohjelmapäällikkö Marjo Riitta Tervonen