22.12.
Ajankohtaista

Nuorten Ystävät ry:n joulutervehdys – Katseet kohti järjestön 115-vuotisjuhlaa

 

Mennyt vuosi 2021 on ollut Nuorten Ystäville monipuolinen ja toiminnantäyteinen. Kansalaisjärjestömme organisaation toiminnassa on tapahtunut myös muutoksia. Koronatilanteesta huolimatta saimme paljon iloisia uutisia tulevalle vuodelle. Kokoamme tässä yhteen vuoden kohokohdat! 

Keväällä Nuorten Ystävät avasi uuden valmennuspaja Mahiksen Tampereelle. Saimme iloksemme kuulla, että valtakunnallista Paikka auki -ohjelmaa jatketaan Nuorten Ystävien koordinoimana vuoden 2022 loppuun saakka. Oulun Adapteri-hankkeemme jatkuu myös keväälle 2022. Päihdetyötä vahvasti asiantuntijuuteen ja vertaistoimintaan pohjaava Verto-hanke sai kauan odotettuja uutisia, kun nelivuotinen hanke sai pysyvän avustuksen. Muhoksen Ohjaamon toiminta siirtyi Muhoksen kunnan hallinnoitavaksi, mutta keväällä avattu opinto- ja työllisyyskeskus Vinkkeli kokoaa jatkossakin kaikki Muhoksen työllisyyspalvelut saman katon alle. Vinkkelistä löytää myös NYn Mutteri-hankkeen. Kuntakokeilun myötä Nuorten Ystävät on päässyt osaksi toteuttamaan yhden oven mallia, jossa opintoja, työllistymistä tai elämänhallintaa pohtiva löytää kaikki palvelut saman katon alta.  
 
Ekosysteemimme NY-ODL Oy sai syyskuun loppupuolella nimekseen Hoivatie. Hoivatie yhdistää Nuorten Ystävien sekä ODL Diakonissalaitoksen palveluliiketoiminnan. NYn palveluliiketoiminnan kaikki palvelut ja yksiköt löydät nykyään Hoivatien verkkosivuilta. NYn verkkosivut, somekanavat sekä uutiskirje ovat jatkaneet Nuorten Ystävät ry:n toimintojen parissa, joita ovat Vanhempien Akatemian, valmennuspajojen, klubitalojen, koulujen sekä kehittämishankkeittemme toiminta. 

Kohti juhlavuotta 

Ensi vuonna järjestöllä on erityistä aihetta juhlaan, sillä Nuorten Ystävät ry täyttää 115 vuotta! Vuonna 2022 myös Nuorten Ystävien Vanhempien Akatemia sekä klubitalot Oulussa, Kajaanissa ja Rovaniemellä viettävät 10-vuotisjuhliaan. Juhlavuotta tullaan viettämään erilaisten tapahtumien ja toimintojen teemapäivien merkeissä. Koko vuoden kantavaksi teemaksi on yhteisesti valittu kulttuurihyvinvointi.  

Nuorten Ystävillä on eri toiminnoissa hyödynnetty kulttuuria moninaisin tavoin. Kulttuurin avulla on esimerkiksi monissa hankkeissa, työpajoissa ja yhteistyöprojekteissa työstetty itseilmaisua sekä käsitelty tunteita. Näistä kulttuurihyvinvoinnin projekteista on moni saanut jopa kimmokkeen suuntautua taiteen pariin, opinnoissa tai vapaa-ajalla.  

Läheisin esimerkki kulttuurihyvinvoinnista on syksyllä 2021 alkanut Tanssitaiteilija yhteisössä -hanke, joka tuo soveltavan tanssitaiteen keinoin liikkeen ja kehollisuuden osaksi NYn klubitalojen ja koulujen arkea yhteiskehittämisen ja osallistamisen keinoin. Hanke toteutetaan yhteistyössä JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen kanssa.  

Lue lisää hankkeesta.

Järjestön ilmettä kirkastetaan 

Juhlavuosi tulee näkymään ulospäin myös Nuorten Ystävien visuaalisessa ilmeessä. Järjestön ilmettä kirkastetaan visuaalisilla elementeillä, mutta NYn nykyinen, tunnistettava brändi säilyy. Keväällä 2022 julkaistaan myös uusi nuortenystavat.fi-verkkosivusto. Emme malta odottaa, että pääsemme käynnistämään juhlavuoden ja kertomaan sen mukanaan tuomista uudistuksista! 

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille toimintojemme parissa oleville ihmisille, työntekijöille, verkostoille ja kumppaneille! 

Hyvää joulua ja valoisaa uutta vuotta,  
toivottaa Nuorten Ystävät ry 
-- 
Kuva on Nuorten Ystävien Klubitalo Pönkän jäsenen toteuttama valokuvateos Nuorten Ystävien järjestämässä Tausta ei ratkaise -valokuvakilpailussa. Maalaus on tehty Pönkän pihalla sijainneelle vanerille. Iloitsevat tontut on tehty kierrätysmateriaalista. Teoksen taustalla on ajatus, jossa ilmastonmuutoksen vuoksi tontut hyppelevät lumettomassa Pönkän Satumetsässä ja odottavat joulupukin saapumista sateenkaarta pitkin.