Klubitalot
Nuorten Ystävien Klubitalojen juhlavuosi

NY Klubitalot 10 vuotta

Yhteisöllisyyttä ja yksilöllistä tukea jo 10 vuoden ajan

Siitä on vierähtänyt jo tovi, kun silloinen Nuorten Ystävien pääsihteeri Marja Irjala sai tärkeän puhelun nykyiseltä Suomen Klubitalot ry:n hallituksen puheenjohtaja Esko Hänniseltä. Esko soitti Marjalle kysyäkseen järjestön kiinnostusta lähteä hakemaan ja toteuttamaan klubitalotoimintaa Pohjois-Suomeen. Tämän puhelun ansiosta käynnistyi työ, jota luotsasi eteenpäin NYn sosiaalisen kuntoutuksen ja työllistymisen kehittämispäällikkö Lea Nikula. Lea kääri hihat, ryhtyi hommiin ja niin syntyivät NY Klubitalot tuoden matalan kynnyksen kansainvälisen klubitalotoimintamallin ulottumaan myös pohjoiseen Suomeen.

NY Klubitalot käynnistyivät viisivuotisena hankkeena vuonna 2012. Ensin perustettin Klubitalo Pönkkä Ouluun, sitten Klubitalo Tönäri Kajaaniin ja viimeisenä Klubitalo Roihula Rovaniemelle. Vuoden 2017 alusta saakka nämä klubitalot ovat toimineet STEAn kohdennetun toiminta-avustuksen ja kuntien (Oulu, Rovaniemi, Kajaani ja Kainuun sote) kuntarahoitusosuuksien turvin.

Vuonna 2022 NY Klubitalot täyttävät 10 vuotta. Toimintavuosien aikana klubitaloilla on ollut lähes 1000 jäsentä. Vuosittain jäsenistöstä noin 40 % on poluttunut palkkatyöhön, opiskelemaan tai muulle jatkopolulle. Jatkopolkujen lisäksi klubitalotoiminnan vaikutukset ovat myös pieniä ja suuria askeleita jokaisen henkilökohtaisella elämänpolulla.

– Klubitalot ovat ainutlaatuisia yhteisöjä ja niissä tehdään tärkeää työtä ihmisten hyvinvoinnin, kuntoutumisen ja työllistymisen suhteen. Olen saanut työskennellä NYn klubitalomaailmassa niiden alusta saakka ensin työhönvalmentajana, sitten Klubitalo Pönkän vastaavana työhönvalmentajana ja viime vuodet olen vastannut klubitalojen kokonaisuudesta. Olen saanut olla mukana kehittämässä toimintaa jokaisella paikkakunnalla, tavannut upeita ihmisiä ja nähnyt, millaisia vaikutuksia tällä toiminnalla on, kertoo Nuorten Ystävien klubitalopäällikkö Lahja Leiviskä.

– Kiitos näistä vuosista jokaiselle jäsenelle, jäsentutustujalle, vierailijalle, työharjoittelijalle, työntekijälle ja ihmiselle – kiitos kaikille kohtaamisille!

Tältä juhlavuoden sivustolta löydät NY Klubitalojen 10-vuotista toimintaa ja tähtihetkiä tuon matkamme varrelta. Mukana on myös klubitalojen johtoryhmäläisten ja yhteistyökumppaneiden esittäytymisiä ja terveisiä juhlavuottaan viettäville taloille. Tervetuloa tutustumaan!

Juhlavuoden toimintaa

 • 24.5.2022 klo 10-17 
  Oulun Klubitalo Pönkän avoimet ovet 

 • 25.8.2022 klo 10-17
  Kajaanin Klubitalo Tönärin avoimet ovet

 • 13.9.2022 klo 10-17
  Rovaniemen Klubitalo Roihulan avoimet ovet

 • Syys-lokakuu 
  Omalla äänellä - NY Klubitalojen podcast -sarja ilmestyy

 • Vko 46
  Liikuntaa ja kulttuuria jäsenille ja työhönvalmentajille

Seuraa meitä somessa:

Klubitalo Pönkkä, Oulu
   

Klubitalo Tönäri, Kajaani

    

Klubitalo Roihula, Rovaniemi

   

Soittimia Pönkän Pumpulle, Tönärin retki ulkopaikkakunnalle, IT-laitteita Roihulan viestintäyksikköön?
Pienilläkin lahjoituksilla on suuri apu NY Klubitalojen tärkeän toiminnan vahvistamiseksi. Nuorten Ystävät ry:n toimintaan voi tehdä yleislahjoituksia ja voit myös kohdentaa lahjoituksesi haluamallesi toiminnalle. Lisää viestikenttään MobilePay-maksulla tai tilisiirrolla "NY Klubitalot", niin lahjoituksesi ohjautuu tärkeään NY klubitalojen hyvinvointia, mielenterveyttä ja työllistymistä tukevaan työhön.

Tue klubitalojen toimintaa 

Terveisiä NY Klubitaloille