Digiopiskelijan materiaalit
Uutta sisältää.

Digiopiskelijan materiaalit

Nuorten Ystävät tarjoaa selkokielisiä digiohjeita ja e-kursseja ilmaiseksi avoimesti kaikille. Hyödynnä materiaaleja tarpeesi mukaan arjessasi, opiskelussa tai työnhaussa.

Digiosaaminen avaa ovia uusiin mahdollisuuksiin. Se on tärkeä kansalaistaito, jonka jokainen voi oppia. Voit opiskella itseksesi tai pyytää toista ihmistä opastamaan.

– Jos olet Nuorten Ystävien asiakas, pyydä digitukea omalta ohjaajaltasi.
– Myös Nuorten Ystävien Klubitalojen vapaaehtoiset digikummit opastavat. Kysy lisää Oulun Pönkästä, Rovaniemen Roihulasta tai Kajaanin Tönäristä.
– Hae oman alueesi digitukijoita myös Suomi.fi-palvelusta.

Testaa digitaitosi

Avaa testi tästä.
Testaa, kuinka hallitset arjessa, opiskelussa ja työssä tarvittavat yleiset digitaidot.

Selkokieliset digiohjeet

Löydät ohjeet aloittelijalle ja jatkajalle alla olevista linkeistä. Ohjeisiin on koottu sekä Osaamisella osallisuutta -hankkeen että muiden toimijoiden tuottamia ohjeita.

Aloittajan ohjeet

Katso ohjeet täältä.

 

Jatkajan ohjeet

Katso ohjeet täältä.

 

Verkkokurssit

 

– Hahmota ja testaa digiosaamisesi -kurssi auttaa hahmottamaan, millaiset digitaidot sinulla on ja mitä asioita sinun olisi hyvä vielä harjoitella.
– Rekisteröidy kurssiin täällä.

 

– Harjoittele digiosaamisen perustaitoja
– Digiosaamisen ABC -kurssi sisältää ohjeita ja harjoituksia seuraavista aiheista: Tiedonhaku ja selain, Laitteet ja ohjelmat, Asiointi, Kirjoittaminen, Sähköposti, Sosiaalinen toiminta, Tietoturva, Mediataidot
– Jos tarvitset digiharjoittelua aivan alkeista lähtien, valitse tämä kurssi.
– Rekisteröidy kurssiin täällä.

 

– Jo perustaidot omaavalle työnhakijalle tarkoitettu kurssi
– Digiosaaminen työnhaussa -kurssi sisältää ohjeita ja harjoituksia mm. seuraavista aiheista: Työpaikan löytäminen netistä, työhakemuksen kirjoittaminen, Ansioluettelon laatiminen Canvalla, Profiilikuva, Video-CV
– Rekisteröidy kurssiin täällä.

Kuvat: Flaticon ja Canva