Työnhakuun uusilla digieväillä kielioppia unohtamatta!

Työnhakuun uusilla digieväillä kielioppia unohtamatta!

Ajan arvokasta patinaa huokuva Nuorten Ystävien Wennu-sali toimi miljööltään jännittävänä vastinparina Osaamisella osallisuutta  -hankkeen (ESR) järjestämälle Digi ja kielenhuolto työnhaussa -valmennukselle. Valmentajat Paula Karppinen ja Hilkka Lahti kulkevat opiskelijoiden joukossa, istahtavat välillä heidän viereensä ja ohjaavat tarpeen mukaan.

Ensimmäisellä valmennuskerralla harjoiteltiin työnhakemusten tekoa ja sanoitettiin osaamista muun muassa Wordwall-kysymyshyrrän avulla. Toisen kerran aiheena on ansioluettelon teko Canvalla.

 
Opiskelija Stenka Vainio on silmin nähden työn imussa. Hänestä on mukava suunnitella sisältöjä digitaalisilla välineillä ja valmennuksessa on ollut muutenkin mukavaa.

– Täällä on ollut tosi mahtavaa porukkaa. Olen saanut paljon uutta tietoa sekä uusia näkökulmia työnhakuun. Erityisesti olen tykännyt valmennuksen rennosta ilmapiiristä. Täällä on saanut vapaasti jutella eri asioista ja opetus on ollut hyvää.

Vainio arvostaa valmennuksen avointa ja keskustelevaa ilmapiiriä. Kokeneena monen eri alan opiskelijana hän on osallistunut myös aivan toisenlaisiin, paljon jäykempiin koulutuksiin, joissa opetus keskittyy asiapitoiseen luennointiin.

– Täällä on saanut olla mukana aivan omana itsenään, mikä on tuntunut hyvältä.

Myös muiden opiskelijoiden puheista välittyy viesti, että valmennuksessa on onnistuttu luomaan turvallinen ilmapiiri.

Yksi opiskelijoista on Klubitalo Pönkän jäsen Virpi Kurkela. Hänenkin mielestään kurssi on ollut hyvä ja hän koki, että olisi halunnut jäädä valmennukseen pitempäänkin. 

– Kurssin ansiosta mulla on nyt paljon motivoituneempi fiilis työnhaun suhteen. Menee kuitenkin vielä pari vuotta ennen kuin voin hakea varsinaisesti oman alani töitä. Elämässä on vielä paljon kehittämistä, jotta työkyky palaa taas ennalleen, hän miettii.

Kurkela näkee todella arvokkaana Klubitalo Pönkän toiminnassa mukana olemisen. Tänäkin syksynä hän on voinut tehdä klubitalolla työkykyä vahvistavia juttuja, kuten toimistotyötä ja viestintää. Hän myös nostaa Osaamisella osallisuutta -hankkeen digikummitoiminnan tärkeäksi osaksi omaa kuntoutumistaan ja tulevaisuuden työllistymistään. 

Karppinen ja Lahti suorittivat valmennuksen kautta opetusnäyttönsä ammatillisina opettajina. Valmennusta olikin seuraamassa heidän omat tutoropettajansa Oulun ammatillisesta opettajankoulutuksesta. Myös opettajakoulutuksen ammattilaisten mielestä valmennus oli hyvin onnistunut. Karppisen ja Lahden keskinäinen tiimiopettajuus oli saumatonta, valmennuksessa oli leppoisa ja opiskelijalähtöinen ilmapiiri, jossa osallisuus ja tasavertaisuus näyttäytyivät luonnollisena osana vuorovaikutusta.

Toivotamme kaikille valmennuksessa mukana olleille onnea ja luottamusta työelämäntielle. Suomen työmarkkinat saavat teistä vielä upeita, avarakatseisia osaajia!

 

Osaamisen sanoittamisessa apuna oli Wordwall-kysymyshyrrä, jota pyöriteltiin paritehtävänä.

 utta sisältää.

Jaa tarina