Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen

Palvelunohjaus
Palvelujohtaja
Tiina Lotvonen
044 7341 715

etunimi.sukunimi(at)nuortenystavat.fi

Tehostettu palveluasumisemme on suunnattu lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat tukea, ohjausta ja hoitoa kaikissa päivittäisissä toimissaan ympäri vuorokauden. Hoidolla ja ohjauksella on tavoitteena tukea asukkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia, kasvua ja kehitystä sekä parantaa itsenäisen asumisen valmiuksia ja elämänhallintaa.

Tehostetun palveluasumisemme kuntouttava arki perustuu yksilöllisyyden kunnioittamiseen, itsemääräämisoikeuteen, mielekkääseen arkeen ja vapaa-aikaan sekä perheiden kanssa tehtävään tiiviiseen yhteistyöhön. Yksilöllinen, mielekästä arkea tukeva palvelukokonaisuus muodostuu asumispalveluista ja työ- ja päivätoiminnasta sekä koulunkäynnistä (peruskoulu) tai opiskelusta. Asiakkaiden arkeen sitoutuneilla ammattilaisillamme on vahvaa erityisosaamista neuropsykiatrisen kuntoutuksen menetelmistä, kuten strukturoinnista ja visualisoinnista. Kommunikaatiota tuemme kuvilla, sosiaalisilla tarinoilla ja erilaisilla apuvälineillä.

Tehostetun palveluasumisen yksiköidemme suunnittelussa ja sisustamisessa on huomioitu asukkaidemme erityistarpeet, kuten tilojen selkeys, esteettömyys ja turvallisuus. Yksiköissämme jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka asukkaat saavat kalustaa ja sisustaa mieleisekseen.

Lasten ja nuorten ryhmäasumisen yksiköitä ovat Fantti Muhoksella ja PikkuKarelia Imatralla.