Aikuisten tehostettu palveluasuminen

Nuutinranta

Muurame

Nuutinranta, Muurame

Nuutinranta on Muuramessa sijaitseva 11-paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö ympärivuorokautista tukea ja ohjausta tarvitseville aikuisille ja ikääntyville kehitysvammaisille henkilöille.

Huolehdimme asukkaidemme kuntouttavasta arjesta antamalla ympärivuorokautisen huolenpidon, ohjauksen ja avun. Ohjaamme ja avustamme asukkaitamme päivittäisissä toiminnoissa, kommunikoinnissa ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa sekä omien valintojen tekemisessä, jotta he voivat toteuttaa itselleen tärkeitä asioita. Tuetulla päätöksenteolla edistämme asukkaiden osallisuutta ja autamme heitä tekemään omaan elämään liittyviä valintoja ja päätöksiä.

Hoidon ja ohjauksen tavoitteena on tukea asukkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia ja elämänhallintaa. Päivisin Nuutinrannan asukkaat osallistuvat yksilöllisen viikko-ohjelman mukaisiin toimintoihin, kuten työ- ja päivätoimintaan. Illat täyttyvät vapaa-ajasta ja harrastuksista.

Talon nurkalta pääsee lenkkeilemään luontopolulle ja yleinen uimaranta näkyy heti kotioveltamme. Monipuolisuutta ja vaihtelua arkeen tuo aktiivinen osallistumisemme retkille ja erilaisiin tapahtumiin.