Ryhmät

Ryhmät

HUOMIO! eRyhmät verkossa (Zoom, Google Meet, Teams). Tarkista viikon ryhmät viikko-ohjelmasta.

Pönkkä tarjoaa jäsenille erilaisia ryhmiä, joissa voit ylläpitää ja opetella uusia taitoja tai  jakaa omaa osaamistasi muille. Jäsenenä voit osallistua vaikka kaikkiin ryhmiin (jos ehdit ja jaksat)! Tutustujana voit käydä kerran ryhmässä katsomassa, mitä touhuamme! Kysy lisää työntekijöiltä. Ryhmien aiheet ja tarkempi sisältö muokkautuvat aina jäsenten toiveiden mukaan. Kaikki ryhmät eivät toimi läpi vuoden ja osa ryhmistä toimii pop up -periaatteella. Seuraa siis viikko-ohjelmaamme sekä tapahtumatiedotustamme!

Talolla kokoontuviin ryhmiin toivotaan ennakkoilmoittautumista. Verkossa toimiviin eRyhmiin voi tulla mukaan mukaan ilman ilmoittautumista. Joihinkin eRyhmiin on ennakkoilmoittautuminen, mutta siitä mainitaan erikseen. Muutokset aikatauluihin ovat mahdollisia ja niistä ilmoitetaan viikko-ohjelmassamme sekä jäsenille tarkoitetussa Facebook-ryhmässä. Jos sinulla on kysyttävää toimintaan liittyen, ota yhteyttä tai käy talolla!

Osa ryhmistä kokoontuu joka toinen viikko tai kerran kuukaudessa.  Jokaisen viikon ohjelman voit tarkistaa viikko-ohjemasta.

Ryhmät:

PAPARATSIT 
Paparatsit on ryhmä valokuvaamisesta kiinnostuneille. Otamme kuvia, katsomme toisten otoksia, opettelemme uutta ja käymme valokuvanäyttelyissä. Kuvia otamme sekä järjestelmäkameralla että puhelimella. Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko. Ryhmää vetävät Anna-Laura.

Kokoontumiset: kts. viikko-ohjelma

ME PÖNKKÄÄJÄT 
Talon oma lehti syntyy Me pönkkääjien toimesta. Voit kirjoittaa lehteemme juttuja tai runoja, piirtää, valokuvata tai voit opetella lehden taittoa. Lehti julkaistaan netissä. Omia juttuja on lupa tehdä myös kotona, mutta apua saa ryhmästä paikan päällä :) Juttuja ja lehden taittoa voi myös tehdä toimistotöiden ohessa milloin vain sopivana aikana. Ryhmää vetää Meeri.
Kokoontumiset: kts. viikko-ohjelma

IKILIIKKUJAT 
Vuoroviikoin pelataan sählyä ja vuoroviikoin käydään keilaamassa, uimassa, sulkapalloilemassa tai kesäisin frisbeegolfaamassa. Sählyä ja sulkapalloa pelataan Nallisportissa, uinti on Raksilassa, kuntosalilla käydään Ouluhallissa ja frisbeegolfia heitellään Toppilassa. Myös muita liikuntalajeja kokeillaan mahdollisuuksien mukaan. Omavastuut: sähly/keilaus 2 e, uinti/kuntosali 1 e, frisbeegolf ilmainen. Ryhmää vetää Marko. Ilmoittauduthan etukäteen. Maksu Pönkän kassaan.
Kokoontumiset: Tiistaisin klo 13

KÄDENTAITAJAT 
Haluatko tehdä jotakin luovaa käsilläsi? Kädentaitajissa askarrellaan, virkataan, neulotaan sekä tehdään tutustumiskäyntejä mielenkiintoisiin kohteisiin jäsenten toiveiden mukaan. Ennakko-osaamista ei tarvita. Ryhmää vetää Jani V. ja Carmen
Kokoontumiset: Kts. viikko-ohjelma

OPINJANOISET ke klo 14.30 -15.30
Oletko opiskelija, haaveiletko opiskelusta? Tämä vertaisryhmä on sinulle. Ryhmä kokoontuu viikottain. Aiheet nousevat ryhmäläisten tarpeesta. Ryhmää vetävät Anne-Mari ja Pönkän opiskelijat.  
Kokoontumiset Zoomissa! Linkki ryhmään löytyy viikko-ohjelmasta

AIVOPÄHKINÄ
Mukavaa aivotreeniä yhdessä! Ryhmässä ratkotaan erilaisia pulmia ja tehtäviä rennossa hengessä. Tule mukaan silloin, kun pääset! Ryhmää vetää Virpi ja Meeri
Ryhmä on tauolla. Kts. viikko-ohjelma!

LUOVIKSET 
Luoviksissa kokeillaan erilaisia taidemuotoja kuvataiteesta draamaan. Mahdollisuuksien mukaan osallistumme työpajoihin talon ulkopuolella tai käymme taidenäyttelyissä sekä teatterissa. Ryhmää vetää Carmen

Kokoontumiset: Katso viikko-ohjelmasta

PÖNKÄN PUMPPU
Pönkän Pumppu on klubitalomme oma bändi. Voit soittaa tai laulaa. Bändi keikkailee ainakin Klubitalon omissa tapahtumissa. Esiintyminen ei ole kuitenkaan pakollista, voit osallistua ryhmään muutenkin. Ryhmää vetää Taija.
Paikka: Yläkerran aulatila (huom. yläkertaan ei ole hissiä)
Kokoontumiset:  Kts. tarkemmin viikko-ohjelmasta 

RUOKATREFFIT KEITTIÖSSÄ klo 15.30-19
Suunnitellaan, toteutetaan ja nautitaan yhdessä kolmen ruokalajin illallinen. Treffeille mahtuu 10 jäsentä. Ilmoittaudu ennakkoon ja ehdota samalla, mitä haluaisit valmistaa ja maistaa. Omavastuu 3 e.
Kokoontumiset: Kts. tarkemmin viikko-ohjelmasta

JAUHOPEUKALOT POPUP 
Jauhopeukalot kokoontuvat leipomaan tarpeen vaatiessa talon tapahtumiin ja juhliin niin makeita kuin suolaisiakin leivonnaisia.
Paikka: Zoom
Kokoontumiset: Kts. tarkemmin viikko-ohjelmasta

OPINTORETRIITTI to klo 12 - 14
Tule opiskelemaan tai työskentelemään hiljaisuudessa Pomodore-tekniikalla. Ryhmä kokoontuu joka viikko eRyhmänä Teamsissä. Ilmoittaudu niin saat Teams-linkin osallistumiseen. 

Kts. tarkemmin viikko-ohjelmasta 

PUNTTIRYHMÄ 
Nimensä mukaisesti tämä ryhmä nostaa punttia eli käymme kuntosalilla. Sopii kaikille kuntoon ja sukupuoleen katsomatta. Omavastuu 1 e. Ryhmää vetää Marko.
Kokoontumiset: To klo 13

KOHTI JÄNNITTÄVIÄ TILANTEITA
Jännittääkö? Nyt ei tarvitse jännittää! Tule mukaan suljettuun ryhmään saamaan apua ja vertaistukea jännittämiseen. Ryhmää vetää Taija. 
Kokoontumiset: Ilmoitetaan myöhemmin

KIELIKYLPIJÄT
Haluatko jutustella englanniksi? Erittäin matalan kynnyksen englannin keskusteluryhmä. eKielikylpijät kokoontuu Zoomissa.
Kokoontumiset: Kts. tarkemmin viikko-ohjelmasta 

RENTOUTUS 
Mukava, matalan kynnyksen rentoutus. Ihana aloitus viikonloppuun! Kesto max. 30 minuuttia. Ryhmää vetää Carmen
Kokoontumiset: Pe klo 12

LEFFARYHMÄ
Ryhmässä jutellaan katsotuista leffoista, tutustutaan elokuvien maailmaan ja saatetaanpa suunnitella omaa leffaakin. Tule mukaan, jos elokuvat kiinnostavat! Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko. Ryhmää vetävät Jari L. ja Jani J. 
Kts. viikko-ohjelmasta.

LEVYRAATI pe klo 13
Tule jakamaan omat musavideosi tai kappaleesi. 
Ryhmä kokoontuu etänä Zoomissa. Kts. tarkemmin viikko-ohjelmasta

KIRJAKAVERIT ma klo 14                                                       Tykkäätkö lukea? Luitko tai kuuntelitko hyvän kirjan, jota voisit suositella muillekin? Tule juttelemaan lukemisesta. Ryhmää ohjaavat Niina ja Jari. 
Kts. tarkemmin viikko-ohjelmasta

VIHERPEUKALOT kesämaanantaisin ja torstaisin klo 10.15
pönkkä on vuokrannut kaupungilta viljelylaatikoita Heinäpäästä. Tule kastamaan sormesi multaan ja pitämään huolta kasveista.
Ryhmää vetää Meeri

Syksy ja talvi tauko.

RUNORYHMÄ

Kiinnostaisiko runojen kirjoittaminen? Haluaisitko oppia erillaisia runogenrejä? Voit tulla kirjoittamaan, suosittelemaan eri teoksia tai runoja lausumaan.

Ryhmää vetää Raakel ja Eemeli

kts. tarkemmin viikko-ohjelmasta