Ryhmät

Ryhmät

Ryhmät

Työnhakuklubi

Tavoitteena on lisätä jäsenten työelämätietoutta, tarjota työllistymisen välineitä sekä aktivoida ja rohkaista heitä yksilölliseen työnhakuun. Sisältöjä ovat mm. omien voimavarojen kartoittaminen ja osaamisen tunnistaminen sekä työnhakuprosessin läpi käyminen. Tervetuloa mukaan!
Ryhmä tauolla.

Palsta

Tavoitteena on tutustua palstaviljelyyn ja opetella erilaisien kasvien hoitoa. Klubitalolla on oma palsta Ensilän tilalla, jota hoidetaan koko yhteisön voimin kesä aikaan.
Palsta tauolla.

Musikantit

Ryhmässä soitetaan ja lauletaan yhdessä. 
Ryhmä tauolla.

Viestintäryhmä

Tavoitteena on harjoitella oman lehden tekemistä, huolehtia klubitalon sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä ja perehtyä uusiin viestintätapoihin.
Osa työpainotteista päivää, ei ryhmämuotoisena.

Jauhopeukalot

Tavoitteena on opetella tekemään makeita ja suolaisia leivonnaisia. Ryhmässä tehdään tuotteita erilaisia tilaisuuksia varten.
Osa työpainotteista päivää, ei ryhmämuotoisena.

Hyvinvointiryhmä

Tavoitteena on tuottaa hyvää mieltä ja kokeilla uusiakin lempeitä liikuntamuotoja sekä nauttia kulttuurista.
Parillisilla viikoilla keskitymme mind-fulness harjoituksiin sekä itsetuntemukseen ja parittomat viikot liikumme sekä tutustumme kulttuurikohteisiin.

Toimintoja ovat mm. kevyt liikunta, rentoutus ja minfulness-harjoitukset.
Maanantaisin klo 10.00 

Talokokous

Talokokouksessa käsitellään tulevia tapahtumia, keskustellaan klubitalostandardeista ja päätetään yhdessä taloa koskevista asioista. Talokokous on oiva tilaisuus myös harjoitella kokousteknisia ja -taktisiataitoja.
Keskiviikkoisin klo 13.00 talolla ja etänä Zoomissa

Kaukavesi

Tavoitteena on nauttia Kajaanin upean Kaukaveden antimista matalan kynnyksen liikunnan merkeissä. Vaihtoehtoina ovat uinti/vesijuoksu tai ohjattu saliharjoittelu oman tunnon ja kunnon mukaisesti. Omavastuu uintiin 2,70€ ja kuntosalille 2,30€, maksetaan talolle ennen lähtöä.
Torstaisin klo 13.30  

Hoilarit

Tavoitteena on tarjota jäsenille mukavaa yhdessäoloa musiikin merkeissä. Ryhmässä "hoilaillaan" erilaisia biisejä jäsenten valintojen mukaan.
(Ryhmä tauolla, jatketaan kun voidaan toimia turvallisesti ilman maskeja).

Biisikärpänen

Kuunnellaan yhdessä valittuja biisejä ja vietetään aikaa yhdessä. Ryhmän ideana ei ole arvostella toisten musiikkimakua tai valintoja, vaan keskustella musiikista yleisesti.
Torstaisin klo 13.30 - 15.00 

Vapaa taide

Tavoitteena on innostaa jäseniä käyttämään omaa luovuuttaan ja löytämään keinoja itsensä ilmaisemiseen. Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti luovia taitoja kuten piirtäminen, maalaaminen, musiikki ja askartelu.
Perjantaisin 10.00 - 11.30 

Korva-akupunktioryhmä

Hiljaisessa ryhmässä rentoudutaan rauhallista musiikkia kuunnellen ja hoidetaan terveyttä. Korva-akupunktio helpottaa unettomuutta, levottomuutta, migreeniä, masennusta, stressiä jne. Ryhmää vetävät Sari Arffman ja Tarja Keränen.
Lue korvakupunktiosta lisää täältä
(Ryhmä tauolla) 

Kirjallisuusryhmä

Kokoonnutaan keskustelemaan kirjoista, runoista sekä novelleista kahvin kera. Ryhmä toimii sekä kesän aikana etänä klubitalo Pönkän johdolla.
Maanantaisin (parilliset viikot) klo 13.30 talolla ja Zoomissa

Leffaryhmä

Kokoonnutaan keskustelemaan elokuvista, leffatrailereista ym. Ryhmä toimii sekä lähitoiminnassa ja etänä.
Maanantaisin (parittomat viikot) klo 13.30 talolla ja Zoomissa

Vuorovaikutus

Tavoitteena on kehittää jäsenten vuorovaikutteista viestintää ja vahvistaa itsetuntoa tutun yhteisön tuella. Ryhmässä tehdään toiminnallisia harjoituksia, jotka vahvistavat suullista ilmaisua, sosiaalista kontaktinottoa sekä minäkuvan rakentumista. Tervetuloa mukaan hyvässä yhteishengessä.
(Ryhmä tauolla) 

Tallikäynnit

Tallikäynnit alkavat toukokuussa Kylmän Tallilla, jossa ohjaajana toimii Anne Avonius. Aiheena hevosenhoito- ja huolenpito, luottamusharjoitukset, satulointi ja ratsastus maneesissa. Tallille kuljetaan yleisellä linja-autovuorolla tai polkupyörällä noin klo 13:30 alkaen. 
(Ryhmä tauolla).

Lautapelit

Ryhmässä vietetään yhdessä aikaa lautapelien ja korttipelien parissa. Talolta löytyy muutamia klassikkopelejä, mutta voit myös tuoda omia suosikkejasi.  
Osa työpainotteista päivää, ei ryhmämuotoisena.

Retket ja tapahtumat

Järjestämme myös paljon erilaisia retkiä ja tapahtumia yhteistyössä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Retkille ilmoittaudutaan ennakkoon ja jos retkeen liittyy omavastuu maksu, ilmoittautuminen on sitova. Omavastuu maksetaan talolle ennakkoon käteisellä. Omavastuuta ei pääsääntöisesti palauteta, jos retkelle jätetään tulematta ilman ajoissa peruuttamista.