Paikka auki Paikka auki Uutiskirje
12.12.2018

Lue viesti selaimessa 
Peruuta tilaus 

Tervetuloa Paikka auki -uutiskirjeen lukijaksi

Kun elokuun loppupuolella käynnistelimme Paikka auki II -koordinaatiohanketta 2018-2021 (jatkossa käytämme nimeä Paikka auki), emme tienneetkään kuinka mielenkiintoinen maailma meille avautuu. Olemme syksyn aikana olleet tiiviissä yhteydessä sekä Paikka auki -rahoituksen saaneisiin järjestöihin ja työntekijöihin, että alan asiantuntijoihin ja tutkijoihin. On nähtävissä, että erityisesti osatyökykyisten työllistyminen yhteiskunnassa on noussut uuteen arvoonsa ja Paikka auki -avustusohjelma on yksi keino muiden joukossa osatyökykyisten ja nuorten aseman parantamiseksi.

Syksyn aikana koordinaatiohankkeen tehtävä on kirkastunut, ja yhteydenottojen määrä tiimiin on kasvanut tasaisesti. Pidämme jatkossakin tärkeänä, että kynnys yhteydenottoon on matala. Monipuolista kokemusta omaava tiimimme työskentelee Nuorten Ystävien kotipaikkakunnalla Oulussa ja Helsingissä. Tapaamme vuoden 2019 aikana eri puolilla Suomea järjestötreffeillä ja Paikka auki-treffeillä, sekä muissa tilaisuuksissa.

 

Marjo Riitta Tervonen
Ohjelmapäällikkö

Ensimmäiset Järjestötreffit kokosivat yhteen 41 sote-järjestöä

Helsingissä järjestettiin 14.11.2018 ensimmäiset Järjestötreffit Paikka auki -ohjelman kautta työnantajina toimiville järjestöille, jotka aloittivat hienosti Järjestötreffien ja Paikka auki -treffien valtakunnalliset kokoontumiset.

Lue lisää

Treffejä Paikka auki -porukalla

Vertaistuki, verkostoituminen ja vuorovaikutus; nämä kolme sanaa olivat tausta-ajatuksena avustusohjelmassa olevalle verkostolle tarkoitettujen tapaamisten suunnittelussa. Treffit-sanasta huokuva tutustumisen ja yhteydenlöytämisen tunnelma sai ajatukset rullaamaan. Niinpä valtakunnallisesti järjestettävät tapaamiset saivatkin nimekseen Järjestötreffit sekä Paikka auki -treffit.

Lue lisää

Työnantajakyselyn tuloksia

Paikka auki -avustusohjelman työnantajakysely tehtiin lokakuun alussa 2018. Kartoitimme kaikkien avustusohjelmassa työnantajina toimivien järjestöjen odotuksia, toiveita ja kysymyksiä avustusohjelmaan liittyen.

Lue lisää

Yli 1000 erilaista tarinaa

Haluamme tuoda näkyviin järjestöjen merkityksellistä työtä, nostaa järjestöjen imagoa työnantajana sekä tuoda ilmi Paikka auki -avustuksen tärkeyttä.

Siksi teemme tarinoita. Tarinoita ihmisistä Paikka auki -ohjelman ympärillä.

Tarinat löydät Paikka auki -somesta (Facebook, Twitter ja Instagram) sekä blogista.

Haluatko jatkossakin Paikka auki -uutiskirjeitä?

EU:n uuden tietosuoja-asetuksen takia varmistamme, että haluat saada kuulumisiamme myös jatkossa. Kiitos, että olet lukenut uutiskirjeemme, ja toivomme, että luet niitä jatkossakin! Muistathan, että voit perua tilauksen uutiskirjeen yläreunassa olevasta linkistä. Voit myös tutustua tietosuojaselosteeseemme.

Työolosuhteiden järjestelytuki

Työ- ja elinkeinotoimisto voi edistää osatyökykyisen työntekoa työolosuhteiden järjestelytuella. 

Tukea voi hakea työvälineiden hankintaan, työpaikan muutostöihin tai toisen työntekijän antamaan apuun enintään 4000 euroa henkilöä kohden.

Lue lisää

Kasarmintie 15
90130 Oulu
puh. 044 746 2106

Yliopistonkatu 5, 7.krs
00100 Helsinki
puh. 044 744 3567
nuortenystavat.fi/paikkaauki
paikkaauki@nuortenystavat.fi

Nuorten Ystävät - Huomista varten   Tuettu Veikkauksen tuotoilla