Henkilökohtaista tukea vanhemmuuteen

Henkilökohtaista tukea vanhemmuuteen

Vanhempien Akatemia

Torikatu 28
90100 Oulu

Tiedustelut ja ajanvaraus
050 5685 410
vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi 

Ukrainan tilanne herättää perheissä kysymyksiä ja keskusteluja. Nuorten Ystävät ry:n Vanhempien Akatemiaan voit olla yhteydessä, jos pohdit miten keskustella asiasta lapsen tai nuoren kanssa tai jos lapsen reagointi tapahtumiin huolestuttaa.

Puhelinpäivystys LuuriHelppi auttaa 12–16-vuotiaiden lasten vanhempia

Kaipaatko keskusteluapua, tukea tai ohjausta yläkoululaisen nuoren arkeen tai koulunkäyntiin liittyvissä haasteissa? Meille voit soittaa myös silloin, kun pohdit vanhempana olemisen pulmia, esimerkiksi rajojen asettamista, perheen vuorovaikutushaasteita tai nuoren kaverisuhteita. Linjoille ovat tervetulleita vanhemmat ympäri Suomen, asuinpaikasta riippumatta.

Vanhempien Akatemian® LuuriHelpissä päivystävät lapsiperhetyön asiantuntijat Sosionomi (AMK) Päivi Hietikko ja KM, Neuropsykiatrinen valmentaja Päivi Koivisto. Kasvatusvalmentajat tukevat yläkoululaisia ja heidän perheitään koulunkäyntiin ja koulupoissaoloihin liittyvissä haasteissa.

Puhelinpäivystys jatkuu 10.1.2022 alkaen maanantaisin klo 14 - 16 puh. 044 7341 413. Voit soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti.

Vanhempien Pysäkki

Vanhempien Akatemian® lasten ja nuorten vanhemmille suunnatut henkilökohtaiset maksuttomat tapaamiset auttavat vanhempia arjen pulmatilanteissa ja tukevat vanhemmuutta. Tapaamiset kasvatusalan ammattilaisten kanssa toteutetaan joko videoyhteyden kautta tai  Vanhempien Akatemian toimitiloissa Oulun keskustassa (Torikatu 28). Pysäkki-tapaamiset on suunnattu kaikille 0-16- vuotiaiden lasten vanhemmille ympäri Suomen.

Voit varata ajan Yhteydenottolomakkeella, p. 050 5685 410 tai vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi

Valittavissasi ovat seuraavat Pysäkit:

1. Vanhemmuuden Pysäkki

- Ohjausta ja neuvontaa lapsen kasvuun, kehitykseen tai käyttäytymiseen liittyvissä kysymyksissä sekä tukea vanhemman omaan jaksamiseen

2. Parisuhdepysäkki

- Vanhemmille, jotka haluavat vahvistaa keskinäistä vuorovaikutusta ja läheisyyttä tai löytää ratkaisuja parisuhteen haasteisiin.

3. Eropysäkki

- Erorauhan ja yhteistyövanhemmuuden rakentaminen                                                      

- Lasten hyvinvoinnin turvaaminen erotilanteessa 

Tiedustelut ja ajanvaraus: Vanhempien Akatemia® p. 050 5685 410 tai vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi

Vanhempien Pysäkin tiedote