Komiasti kotona ja opintiellä
NY

Komiasti kotona ja opintiellä

Komiasti kotona ja opintiellä

Yhteystiedot

Komiasti kotona ja opintiellä

Vapaudentie 32-34 A 3-4, Seinäjoki
komiasti.opintiella@nuortenystavat.fi 

Kehittämispäällikkö
Riitta Alatalo
044 7341 643
riitta.alatalo@nuortenystavat.fi 

Lapsiperhetyön asiantuntijat
Päivi Hietikko
044 0819 958
paivi.hietikko@nuortenystavat.fi  

Päivi Koivisto
044 7486713
paivi.koivisto@nuortenystavat.fi 

Komiasti kotona ja opintiellä -toiminnassa tuetaan yläkoululaisen nuoren motivaatiota koulunkäyntiin sekä ehkäistään luvattomia poissaoloja ja koulupudokkuutta. Toiminnassa otetaan mukaan myös nuoren lähipiiri ja tuetaan vanhempia heidän kasvatustehtävässään.

Komiasti kotona ja opintiellä pohjautuu Lukkari-toimintamalliin®, joka kehitettiin Komia-seutukunnan alueella vuosina 2012-2017 ensin RAYn tuella ja myöhemmin Veikkausvoittovaroin. Mallissa edettiin neliportaisen, käytännönläheisen toimintamallin mukaan kotikäynnin, puhelinherätysten, kouluun hakemisen sekä palveluohjauksen kautta kohti säännöllistä koulunkäyntiä. Vuoden 2018 alusta Komiasti kotona ja opintiellä jatkaa toimintaansa siten, että myös nuoren lähipiiri ja vanhemmat kutsutaan mukaan työskentelyyn.

Oppilaat ohjautuvat toiminnan piiriin koulujen oppilashuoltoryhmien ja kuraattorien kautta. Oppilaat ja heidän vanhempansa voivat olla myös suoraan yhteydessä työntekijöihin.

Järjestämme myös nuorille, vanhemmille ja perheille matalan kynnyksen asiantuntijaluentoja, toiminnallisia ryhmiä ja erilaisia vertaistukimuotoja.

Komiasti kotona ja opintiellä toimii Seinäjoen, Ilmajoen, Kurikan, Alavuden ja Lapuan yläkouluilla.

Toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Ota yhteyttä!