Komiasti kotona ja opintiellä
NY

Komiasti kotona ja opintiellä

Komiasti kotona ja opintiellä

Yhteystiedot

Komiasti kotona ja opintiellä

Vapaudentie 32-34 A 3-4, Seinäjoki

044 7341 413
komiasti.opintiella@nuortenystavat.fi 

Kehittämispäällikkö
Riitta Alatalo
044 7341 643
riitta.alatalo@nuortenystavat.fi 

Lapsiperhetyön asiantuntijat
Päivi Hietikko
044 0819 958
paivi.hietikko@nuortenystavat.fi  

Päivi Koivisto
044 7486713
paivi.koivisto@nuortenystavat.fi 

Koulunkäynnin tuki Seinäjoella ja lähikunnissa

Komiasti -toiminnassa vahvistetaan yläkoululaisen nuoren koulumotivaatiota sekä ehkäistään luvattomia poissaoloja ja koulupudokkuutta. Toiminta on käynnissä Seinäjoen, Ilmajoen, Kurikan, Alavuden ja Lapuan yläkouluilla sekä valtakunnallisesti verkossa yksilöllisen ohjauksen ja ryhmätoiminnan muodossa. Toiminnassa otetaan mukaan myös nuoren lähipiiri ja tuetaan vanhempia heidän kasvatustehtävässään. Komiasti-tiimi on osa Vanhempien Akatemiaa®, joka on kasvatus-, parisuhde- ja perheterapian asiantuntijoista koostuva yksikkö Nuorten Ystävät ry:ssä.

Kun tapaamme nuoren ensimmäistä kertaa, perehdymme nuoren tilanteeseen ja määrittelemme yhdessä nuoren ja vanhempien kanssa tavoitteet ja tuen muodot. Tarvittaessa aloitamme nuoren kanssa Tehostartilla, jossa nuorta tavataan tiiviisti kahden viikon ajan. Startin tarkoituksena on auttaa nuorta palaamaan takaisin arkirytmiin koulunkäynnin ohella. Toiminta jatkuu yksilöllisillä tapaamisilla noin 1–3 kuukauden ajan, jonka jälkeen nuoren tuki jatkuu toiminnallisilla ryhmillä ja erilaisilla vertaistukimuodoilla. Tuemme yksilöllisesti myös perheen vanhempia ja huoltajia arjen kasvatustilanteissa ja koko perhettä myönteisen vuorovaikutuksen vahvistamisessa.

Teemme yhteistyötä yläkoulujen henkilökunnan sekä muiden nuorten parissa toimivien tahojen kanssa. Toimintaan pääsee mukaan olemalla yhteydessä puh. 044 7341 413 ja komiasti.opintiella@nuortenystavat.fi

Yläkoululaisen nuoren koulunkäynnin ja vanhemmuuden tuki verkossa

Yläkoululaiset nuoret voivat soittaa koulunkäyntiin liittyvissä haasteissa puh. 044 7341 413 tai laittaa sähköpostia komiasti.opintiella@nuortenystavat.fi 

Yläkoululaisten vanhemmille järjestämme verkossa TunneNuori -ryhmän, johon voi osallistua ympäri Suomen. Vanhemmat ovat tervetulleita myös muihin Vanhempien Akatemian tilaisuuksiin (luennot, ryhmät ja yksilöllinen ohjaus).

Ota yhteyttä!