Perheille suunnattu toiminta

Perheille suunnattu toiminta

Vanhempien Akatemia

Torikatu 28
90100 Oulu

050 5685 410

vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi 

Isät ja Muksut -ryhmä

Vanhempien Akatemia® järjestää 2–4 -vuotiaiden lasten isille ja lapsille Isät ja Muksut -ryhmän Oulussa. Ryhmän tarkoituksena on vahvistaa vanhemman ja lapsen välistä myönteistä vuorovaikutusta sekä antaa työkaluja lapsen tunnetaitojen opettelun tukemiseen arjessa. Ryhmän yhteiset keskustelut mahdollistavat arjen kokemusten jakamisen pienen lapsen vanhempana. Isien ja lasten yhteisillä kokoontumiskerroilla liikutaan, leikitään ja kokeillaan rauhoittumisen keinoja yhdessä oman lapsen kanssa.

Ryhmän vetäjinä toimii Essi Niemi, Lapsiperhetyön- ja varhaiskasvatuksen asiantuntija, KM.

Ryhmän kokoontumiset osoitteessa Torikatu 28,Oulu.

Isät ja Muksut -ryhmän kokoontumiset 9.–19.5.2022 seuraavasti:

  • Myönteisen vuorovaikutuksen vahvistaminen (isät kokoontuvat) ma 9.5.2022 klo 17.30–19.00
  • Isät ja lapset yhdessä to 12.5.2022 klo 17.15–18.30
  • Säännöt, rajat ja tunteet lapsiperheen arjessa (isät kokoontuvat ma 16.5.2022 klo 17.30–19.0
  • Isät ja lapset yhdessä  to 19.5.2022  klo 17.15–18.30

Lisätietoaja ilmoittautumiset 4.5.2022 mennessä:
Essi Niemi, p. 040 746 1343 ja
essi.niemi@nuortenystavat.fi

Kurkistus vuorovaikutukseen

Tervetuloa Kurkistus Vuorovaikutukseen- liikuntaleikkituokioon.Tule tutustumaan lapsesi kanssa (3-6-v) leikin, liikkeen, kosketuksen ja tunteiden maailmaa.

Kosketuskokemuksen kautta lapsen ja aikuisen välille muodostuu kehollinen vuorovaikutussuhde, joka on yksi vuorovaikutuksen osa-alue.  Onnistumisen kokemukset ja tyytyväisyys omaan suoritukseen lisäävät vuorovaikutustaitoja ja uusien asioiden oppiminen on aina itsetuntoa kohottava kokemus ja kannustaa tekemään lisää. Liikunnan keinoin voidaan tukea oppimisvalmiuksia, vuorovaikutustaitoja, tunne-elämän taitoja sekä motorisia taitoja.

Sosiaalisten tilanteiden hallinta ja tarkoituksen mukainen toiminta ryhmässä vaativat mm. tarkkaavaisuutta, hahmotuskykyä, reagointinopeutta, kommunikointikykyä ja oman aktiivisuuden säätelyä.

Tuokiossa ei käytetä välineitä vain sinä, minä ja tämä tila. Tuokion aikana tuetaan lasta löytämään omat vahvuudet sekä keinoja stressin säätelyyn, tunteiden säätelyyn, aisti-informaation säätelyyn jne.

Lisätietoa: vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi

HuliHali -säätelytaitoryhmä vanhemmille ja 6–9 -vuotiaille lapsille verkossa

Vanhempien Akatemia® järjestää HuliHali-säätelytaitoryhmän 6–9 -vuotiaiden lasten vanhemmille ja lapsille. Ryhmä kokoontuu tiistaisin verkossa klo: 17.00-19.00 seuraavasti: 3.5., 10.5., 17.5. ja 24.5.2022.

Ryhmän tarkoituksena on vahvistaa vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutus- ja tunneyhteyttä sekä harjoitella toiminnallisesti tunne-, itse- ja kanssasäätelytaitoja ja vuorovaikutustaitoja. 

Vanhemmuusryhmässä vanhempi ja lapsi saa työkaluja

  • tunnetaitoihin
  • itsesäätely- sekä kanssasäätelytaitoihin

Tapaamiset jakautuvat kahteen osaan – toiminnalliseen vanhempi-lapsi osuuteen sekä pelkästään vanhemmille suunnattuun osioon. Tapaamiset painottuvat toiminallisiin harjoituksiin ja vanhemman ja lapsen väliseen parityöskentelyyn.

Ryhmän ohjaajana toimii Anu Miettinen, Lapsiperhetyön asiantuntija, KM, Kasvatuspsykologia.

Lisätietoa: Anu Miettinen anu.miettinen@nuortenystavat.fi p. 044 901 6207

Perheliikuntakurssi vanhemmille ja alakouluikäisille lapsille

Perheliikuntakurssi on suunnattu vanhemmille ja heidän alakouluikäisille lapsilleen. Kurssin tavoitteena on tarjota monipuolista, mukavaa ja sopivasti pienen hien pintaan nostattavaa liikuntaa vanhemmille ja heidän alakouluikäisille lapsilleen. Kurssille ovat tervetulleita kaikki oululaiset perheet, jotka ovat kiinnostuneita perheen kanssa yhdessä liikkumisesta. Aikaisempaa liikuntataustaa ei tarvita aikuisille eikä lapsille, liikkua voi omien voimiensa ja kykyjensä mukaan.

Perheliikuntaryhmä kokoontuu kerran viikossa sunnuntaisin. Ryhmässä viihdytään monipuolisesti erilaisten liikunnallisten toimintojen parissa. Perheliikuntakurssi on osallistujille maksuton.

Lisätietoa: vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi

Teemaliikuntakurssi vanhemmille ja yläkouluikäisille nuorille Seinäjoella 13.9.–4.10.2022 (4 krt) 

Vanhempien Akatemian Komiasti kotona ja opinteillä-toiminta järjestää maksuttoman teemaliikuntakurssin Seinäjoen seudun nuorille ja heidän vanhemmilleen. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden tutustua neljään eri liikuntalajiin: kuntonyrkkeilyyn, rentoutumiseen, keilaukseen ja pöytätennikseen. Tavoitteena on, että osallistujat saavat positiivisia ja mukavia kokemuksia liikunnasta ja ryhmässä toimimisesta, yhteistä tekemistä vanhemman ja nuoren kesken ja ehkä osallistujat löytävät sellaisen liikuntalajin, jonka parissa voisivat viihtyä jatkossakin.

Teemaliikuntakurssille ovat tervetulleita kaikki Seinäjoen seudun nuoret ja vanhemmat, jotka ovat kiinnostuneita liikkumisesta ja uusiin lajeihin tutustumisesta. Teemaliikuntakurssille otetaan mukaan 14 osallistujaa, joten ilmoita itsesi heti mukaan! Aikaisempaa liikuntataustaa ei tarvita aikuisilta eikä nuorilta, osallistua voi omien voimiensa ja kykyjensä mukaan. Liikuntalajeja ohjaa ammattilainen.

Teemaliikuntakurssin ohjelma on seuraava:

· KUNTONYRKKEILY / TOIMINNALLINEN HARJOITTELU: Ti 13.9 klo 19–20.30. Paikka: TuuriSport, Konduktöörinkatu 11, Seinäjoki

· MUN HETKI - RENTOUTUS: Ti 20.9 klo 18–19. Paikka: Vanhempien Akatemia, Vapaudentie 32-34, Seinäjoki

· KEILAUS: Ti 27.9 klo 19–20. Paikka: Seinäjoen keilahalli, Urheilupuisto 5, Seinäjoki

· PÖYTÄTENNIS: Ti 4.10 klo 16–17.30. Paikka: Seinäjoen Uimahalli-Urheilutalo, Kirkkokatu 15, Seinäjoki

Huom! Liikuntakurssilaisia ei ole vakuutettu, joten jokainen perhe huolehtii halutessaan itse tapaturmavakuutuksista.

Ilmoita itsesi heti mukaan! Sitovat Ilmoittautumiset 7.9.2022 mennessä: Päivi Koivisto p.044 7486713 tai paivi.koivisto@nuortenystavat.fi 

Teatteria, teatteria! -kurssi perheille

Kiinnostaako kurkistaa kulisseihin, saada kokemus esityksen tekemisen prosessista ja näyttämölle astumisesta? Vanhempien Akatemia järjestää yhteistyössä Oulun kaupunginteatterin kanssa perheille suunnatun sukelluksen teatterin maailmaan.Mukaan toivotaan isiä ja äitejä ja perheen yli 9-vuotiaita lapsia.

Vetäjinä toimivat Oulun kaupunginteatterista dramaturgi Jukka Heinänen ja ohjaaja Heta Haanperä. Teatteria, teatteria! on osallistujille maksuton.

Lisätietoa: vanhempien.akatemia@nuortenystavat.fi

Retket ja tapahtumat

Vanhempien Akatemia järjestää Oulun alueen lapsiperheille retkiä ja tapahtumia mm. kesäkuussa tehdään perheiden kanssa kesäretki Hailuotoon.