Aikuisten tehostettu palveluasuminen

Rantakoti

Muhos

Rantakoti,Muhos

Yhteystiedot

Rantakoti

Arotie 7 B
91500 Muhos
044 7341 846, 044 7341 859

Palveluvastaava
Katri Hyvärinen
044 7341 858

Palvelujohtaja
Tiina Lotvonen
044 7341 715

Rantakoti on Muhoksella sijaitseva 12-paikkainen tehostetun palveluasumisen yksikkö ympärivuorokautista erityistä tukea ja ohjausta tarvitseville ikääntyville kehitysvammaisille. Rantakoti sijaitsee rauhallisella asuntoalueella lähellä kaikkia palveluja. Rantakodin tilat ovat esteettömät, joten liikkuminen ja toimiminen on turvallista.

Huolehdimme asukkaidemme toimintakykyä ylläpitävästä arjesta antamalla ympärivuorokautisen huolenpidon, ohjauksen tuen. Ohjaamme ja tuemme asukkaitamme päivittäisissä toiminnoissa, osallisuudessa ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa asukkaan itsemääräämisoikeutta kunnioittaen. Ohjauksen ja tuen tavoitteena on asukkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi ja elämänhallinta.

Asukkailla on mahdollisuus osallistua Rantakodin vapaa-ajan suunnitteluun ja toteutukseen. Vapaa-ajalla monipuolisuutta ja vaihtelua yhteisön arkeen tuo aktiivinen osallistuminen retkille ja erilaisiin tapahtumiin. Asukkailla on mahdollisuus käydä päivisin työ- ja päivätoimintakeskus Villavakassa tai viettää vain eläkepäiviä Rantakodilla.

Henkilökuntamme kouluttautuu jatkuvasti ja monipuolisesti mm. kohtaamaan ikääntyvän kehitysvammaisen.


Rantakodin blogi
Rantakoti
Kirjoitettu
6.4.2021

Loma ja remppa

Maaliskuun aikana vietettiin hiihtoloma. Loma oli poikkeuksellinen, koska Villavakka oli auki ja asukkaat saivat päättää käyvätkö töissä vai ovatko loman ajan pois töistä. Lähes kaikki asukkaat halusi