Resiina Oulu
Työhönpaluusuunnitelma

Työhönpaluusuunnitelma

Suunnitelman lähtökohtana on asiakkaan opiskelu, työhistoria sekä muu elämäntilanne, jonka pohjalta pyritään asettamaan realistinen aikataulutettu toimintasuunnitelma eri vaihtoehtoineen tilaajan ja asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Työhönpaluusuunnitelman pyrkimyksenä on auttaa asiakasta palaamaan oikea-aikaisesti ja turvallisesti aikaisempaan työpaikkaan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, voidaan tehdä tutustumiskäyntejä esim. oppilaitoksiin ja/tai työpaikkoihin. Yksilötyön lisäksi tehdään tarvittaessa moniammatillista verkostoyhteistyötä eri toimijoiden kanssa asiakkaan suunnitelman selkeyttämiseksi.

Suunnitelmasta laaditaan yhteenveto, joka sisältää arvion työn räätälöintimahdollisuuksista, lisäkoulutustarpeista sekä työhönpaluuvaihtoehdoista alueellinen työllisyystilanne huomioiden.

Näin haet

Tiedustele sinulle sopivinta palvelua työeläkelaitokseltasi esim. (Ilmarinen, Varma ja Elo), työterveyshuollosta tai hoitavalta lääkäriltäsi. Täytä ammatillisen kuntoutuksen hakemus (lomakkeen saat työeläkelaitoksestasi) ja pyydä liitteeksi lääkäriltäsi B-lausunto, joka sisältää kuntoutussuosituksen. Toimita hakemus liitteineen työeläkelaitokseesi, josta saat myöntävän tai kieltävän päätöksen.