Resiina Oulu
Työkokeilu

Työkokeilu

Työkokeilu on yksilöllistä palvelua, jonka lähtökohtana ovat tilaajan toiveet sekä asiakkaan henkilökohtaiset vahvuudet, ammatilliset kehittämiskohteet ja mahdolliset tuen tarpeet.

Asiakkaalle tarjotaan tuki urasuunnitelman tekoon ja häntä avustetaan työkokeilupaikan etsinnässä, mikäli työsuhde entiseen työpaikkaan ei ole voimassa tai siellä ei ole terveydentilaan soveltuvia tehtäviä. Työkokeilu sisältää työhönvalmentajan kontaktin työpaikalle vähintään kerran viikossa sekä muun erikseen määritellyn tarvittavan yksilö- ja verkostoyhteistyön asiakkaan kanssa.

Tavoitteena on arvioida asiakkaan voimavarat suhteessa ammattialaan ja työtehtäviin. Työkokeilusta laaditaan kuntoutuspalaute.

Näin haet

Tiedustele sinulle sopivinta palvelua työeläkelaitokseltasi esim. (Ilmarinen, Varma ja Elo), työterveyshuollosta tai hoitavalta lääkäriltäsi. Täytä ammatillisen kuntoutuksen hakemus (lomakkeen saat työeläkelaitoksestasi) ja pyydä liitteeksi lääkäriltäsi B-lausunto, joka sisältää kuntoutussuosituksen. Toimita hakemus liitteineen työeläkelaitokseesi, josta saat myöntävän tai kieltävän päätöksen.